Proteinový brownies bez lepku

Tento pečený bezlepkový brownies již doma dělám nějakou dobu a vždy něco malinko upravím. Změním dle toho, co mám doma k dispozici. Zkoušela jsem různé oříškové mouky, několik verzí jsem zkoušela s proteinem i bez. Některé jsem pekla s kousky čokolády uvnitř a některé zase jen s čokoládovou polevou. Z této verze (ani už nevím kolikáté) jsem nadšená a splňuje všechna moje očekávání. Je bezlepkový, díky kompletnímu proteinu je nutričně bohatý a zasytí. Je krásně vláčný a hodně, opravdu hodně čokoládový.   

Na recept budeme potřebovat:

 

 

Čokoládová poleva:

Postup:

  1. Rozehřejeme si troubu na 180 °C a připravíme si dortovou formu o průměru 18 cm, kterou si raději vyložíme pečícím papírem, aby se nám brownies  po upečení lépe manipulovalo.
  2. Do vysokorychlostního mixéru dáme odvážené datle, avokádo, kokosové máslo, rozpuštěný kokosový olej, vanilku, sůl, jablečný ocet a vodu. Rozmixujeme na hladký krém, který dáme stranou.
  3. V čistém a suchém mixéru rozmixujeme mandle na mouku nebo použijeme rovnou mandlovou mouku, ke které přidáme kakaový prášek, Vivo Whole Meal protein s příchutí jahody a promícháme.
  4. Spojíme mokrou část se suchou a důkladně promícháme. Můžeme použít metličku, ruční metličkový šlehač, popřípadě ponorný mixér.
  5. Těsto dáme do připravené formy a necháme ho péct 30 minut.
  6. Mezitím si připravíme čokoládovou polevu a nasekáme si lískové oříšky na zdobení. Ve vodní lázni rozpustíme kakaové máslo, do kterého přidáme kakaový prášek, agáve a kokosové mléko  a zamícháme.
  7. Po upečení necháme brownies lehce vychladnou, zalijeme ho čokoládovou polevou a zasypeme oříšky. Necháme úplně vychladnout a poté krájíme.

Věřím, že Vám bude chutnat!

 

LÍBÍ SE VÁM TENTO RECEPT?

Skvělé, tak si stáhněte můj ebook zdarma níže, kde získáte mé další milované recepty !

CHCI RECEPTY NA PRVNÍ RAW DEZERTY Z BLACK KALE

NAŠE PRVNÍ 3 RAW DEZERTY fb PŘÍSPĚVEk

 

 

Jestli máte otázky ohledně tvoření raw veganských dezertů můžete mi napsat na andrea.bitomska@blackkale.cz

Velice ráda poradím. 


Andrea Škubalová - Black Kale

Objednávky v období 23.12.2021 - 2.1.2022 budou postupně vyřizovány od 3.1.2022. Děkujeme