RESTAURACE otevřena Po-pá: 10-19:00 hod.
RAW CUKRÁRNA - raw dorty bez změny
ESHOP - bez změny

Děkujeme :-)

Bio raw extra panenský kokosový olej (300ml)

Kód: 1034
Neohodnoceno
159 Kč 138,26 Kč bez DPH
Skladem
Můžeme doručit do:
3.3.2021

Panenský kokosový olej je úžasný přírodní zázrak a je od nepaměti ceněn pro své blahodárné působení na organismus. Náš z BioPuro je v bio kvalitě, neprošel rafinací a nebyl zbaven svého přirozeného aromatu, což se u většiny kokosových olejů dělá (právě pomocí rafinace) a tím dojde k znehodnocení kvality a všech přirozených benefitů. 

Extra panenský kokosový olej BioPuro obsahuje téměř 50% kyseliny laurové (benefity viz. níže)

Tuto kvalitní ingredienci používáme již několik let do našich RAW DORTŮ nebo k přípravě lahodných čokoládových nápojů u nás v restauraci Black Kale FOOD.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Extra panenský kokosový olej je vynikající jako potravina a již jeho vůně je neodolatelná. Velmi oblíbený je zejména u veganů...výborné jsou z něho raw dorty a jiné pokrmy syrové stravy. My jej používáme téměř ve všech raw dortech, nebo v naší restauraci Black Kale FOOD v Ostravě.

POZOR NA KVALITU KOKOSOVÉHO OLEJE A NA RAFINACI

Náš kokosový olej BioPuro je v bio kvalitě, neprošel rafinací a nebyl zbaven svého přirozeného aromatu, což se u většiny kokosových olejů dělá (právě pomocí rafinace) a tím dojde k znehodnocení kvality a všech přirozených benefitů. Rafinovaný kokosový olej je pak levnější, ale je velmi nekvalitní, defakto se pomocí rafinace = zbavení aromatu z kokosového oleje stane stejná složka, jako je např. olej řepkový, slunečnicový nebo palmový. Nic proti kvalitním olejům tohoto typu, pokud jsou zpracovávány ekologicky a panensky, ale cena rafinovaného kokosového oleje by se neměla pohybovat na více než 30 kč / litr. Pozor při výběru kokosového oleje, který nebyl zbaven aromata, nebo je extra panenský a lisovaný za studena, či nikoli. To vše hraje zásadní roli v tom, co očekáváte, a co by kvalitní kokosový olej měl splňovat.

Kokosový olej BioPuro pochází z čisté oblasti ostrova Srí Lanka z produkce ekologického zemědělství. Na první pohled je prakticky stejný jako panenský kokosový olej, ale ve skutečnosti se získává pomocí jiné metody.

BENEFITY A VYUŽITÍ

Proces, který od utržení kokosu po zabalení oleje trvá jen několik hodin, začíná s extrakcí kokosového mléka z bílého jádra bio kokosových ořechů. Získané mléko se pak prochází odstředivkou, která oddělí olej od vody. Při tomto procesu jsou teploty výrazně nižší než při jiných metodách získávání (udává se max. 25 °C). Proto si olej zachovává nádhernou vůni a zároveň jsou zachovány veškeré vitamíny a antioxidační látky prospěšné pro lidský organismus.

Obsahuje řadu esenciálních mastných kyselin, které jsou důležité pro imunitní systém a zdravý metabolismus. Má antibakteriální účinky a neobsahuje cholesterol. Je řazen mezi superpotraviny a přirozeně saturované oleje. Podporuje zdravé srdce, dobrý imunitní systém a přispívá k řádné funkci štítné žlázy. Má všestranné využití, neboť se používá jak v péči o tělo a vlasy, tak i jako neocenitelný pomocník v kuchyni.

Obsahuje také kyselinu laurovou, díky čemuž má tento olej mnoho zdraví prospěšných výhod. V těle je kyselina laurová přeměněna na sloučeninu, která je prudce jedovatá pro viry, bakterie, houby (plísně) a jiné organismy (parazity). Účinně léčí také kvasinku bílou (Kandidu), plísňové infekce a atletickou nohu.

Náš olej obsahuje téměř 50% této kyseliny laurové

Oleje a tuky se skládají z molekul známých jako mastné kyseliny. Jsou klasifikovány podle nasycení (saturace) nebo podle molekulové délky a velikosti uhlíkového řetězce uvnitř každé mastné kyseliny. Kokosový olej má převážně střední řetězce a účinek z kokosového oleje je zřetelně odlišný než účinek mastných kyselin dlouhých řetězců z běžných jídel. Kokosový olej obsahuje MCT, což jsou řetěžce, které vaše tělo spotřebovává ve formě energie, kokosový olej je tak velmi zajímavý také jako doplněk stravy pro sportovce. Nasycené a nenasycené tuky z mléka, vajec, masa a dokonce většina rostlinných olejů jsou z dlouhých řetězců.

Proč je to důležité? Protože naše těla metabolizují každou mastnou kyselinu různě. Mastné kyseliny středních řetězců z kokosového oleje je zvláštní v tom, že tyto mastné kyseliny nemají negativní efekt na cholesterol. Ve skutečnosti jsou známé svou schopností snížit riziko srdečních chorob a arteriosklerózy. Je velmi málo zdrojů těchto mastných kyselin a jedním z nejlepších je kokosový olej.

Játra a žlučník nemusí trávit a emulgovat dlouhé řetězce mastných kyselin mající za následek okamžitou energii, zvýšenou metabolickou zátěž a následně větší produkce tepla stejně jako zvýšené cirkulace. Kdokoliv má zhoršené trávení tuků nebo má odstraněný žlučník, kokosový olej bude pro něj snadno stravitelný.

kyselina laurová a kokosový olej benefity

 POUŽITÍ

Kokosový olej je až neuvěřitelně univerzální. Využít ho lze při redukci váhy, neboť se déle tráví a dodává tak tělu energii postupně (obsahuje již zmíněné MCT složky, středního řetězce). Navíc napomáhá předcházet tzv. jojo efektu. Zejména v asijských zemích se používá pro vlasové zábaly. Intenzivně vyživuje a regeneruje suché a poškozené vlasy, reguluje vypadávání vlasů, dodává lesk a odstraňuje lupy.

Výborně nahrazuje běžné tělové mléko nebo krém. Snadno se vstřebává do pokožky a nezanechává mastný film. Působí hojivě na podrážděnou pleť a pokud máte problémy s vyrážkami či atopickým ekzémem, pak je kokosový olej ta správná volba.

Je prokázáno, že běžné bělící pasty obsahují agresivní chemické látky, které poškozují sklovinu. Kokosový olej již po několika týdnech nejen viditelně bělí zuby, ale také zklidňuje dásně a zamezuje tvorbě aftů.

Je velmi oblíbeným a vyhledávaným masážním olejem. Uvolňuje ztuhlé svaly, krásně zvláčňuje a pokožku zanechává pružnou a hladkou.

Kokosový olej taje při teplotě 22 - 24°C. Při nižší teplotě je tuhý a mramorově bílý. Opakované tání a tuhnutí nemá na kvalitu oleje žádný vliv.

Využít ho lze ale všude tam, kde se používá běžný jedlý olej či máslo. Díky tzv. středně dlouhým triglycerům je tepelně stabilní až do 200 °C, proto je vhodný i pro smažení.

VÝROBA KOKOSOVÉHO OLEJE

Proces, který od utržení kokosu po zabalení oleje trvá jen několik hodin, začíná s extrakcí kokosového mléka z bílého jádra bio kokosových ořechů. Získané mléko se pak prochází odstředivkou, která oddělí olej od vody. Při tomto procesu jsou teploty výrazně nižší než při jiných metodách získávání (udává se max. 25 °C). Proto si olej zachovává nádhernou vůni a zároveň jsou zachovány veškeré vitamíny a antioxidační látky prospěšné pro lidský organismus.

Obsahuje řadu esenciálních mastných kyselin, které jsou důležité pro imunitní systém a zdravý metabolismus. Má antibakteriální účinky a neobsahuje cholesterol.

maxresdefault

 Bio certifikace: CZ-BIO-002

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: