Objednej si nad 2000 kč s DPH, a získáš DÁREK jako bonus = Liquid vitamín B12 s vysokou vstřebatelností ZDARMA.

Raw malinový dort s lucumou a brusinkami

Letní malinová záležitost se sušeným exotickým ovocem z Peru známé také jako „zlato Inků“ – Lucuma. Řadí se mezi přírodní sladidla s nejnižším glykemickým indexem. Dodává bohatou krémovou konzistenci a dortíku propůjčuje jemnou javorovou chuť. Brusinky jsou zase silným antioxidantem a společně s ořechy a semínky tvoří osvěžující korpus. Dortík jsem připravovala pro mé syna Lea k jeho 2. narozeninám a právě maliny, jahody a brusinky jsou momentálně jeho oblíbeným ovocem. Ať chutná i Vám!

Na korpus budeme potřebovat:

  • 75 g datlí
  • 35 g brusinek proslazovaných jablečnou šťávou
  • 25 g aktivovaných mandlí
  • 50 g aktivovaných slunečnicových semínek        
  •  Špetka skořice a himalájská sůl

 Lucumový krém:

  • 135 g namočených kešu oříšků (namáčíme 4 hodiny)
  • 1 lžíce lucumy
  • 50 g agáve nebo čekankový sirup (pokud uvítáme spíše sladidlo s nižším glykemický indexem)         
  • 50 g kokosového oleje 
  • 50 g vody

 Malinový krém:

  • 150 g namočených kešu (namáčíme 4 hodiny)                  
  • 150 g malin (čerstvých nebo mražených)
  • 60 g agáve nebo čekankový sirup (pokud uvítáme spíše sladidlo s nižším glykemický indexem)                     
  • 60 g kokosového oleje 
  • Čerstvé jahody

Postup:

  1. Nejdříve si připravíme korpus. V mixéru rozmixujeme mandle, slunečnice, brusinky, datle, skořici a sůl. Když se nám při mixování směs lepí na strany mixéru, tak mixování zastavíme, suroviny setřeme stěrkou dolů k nožům mixéru a opět mixujeme nebo si při mixování pomáháme šťouchadlem. Korpus je hotový tehdy, když rozmixovaná směs drží pohromadě.
  2. Ze vzniklého těsta utlačíme korpus do dortové formy o průměru 18 cm. Na dno formy si dáme pečící papír, to nám pomůže dortík z formy pohodlně vyndat a těsto na dno natlačíme.
  3. Na lucumový krém rozmixujeme kešu, lucumu, agáve, kokosový olej a trochu vody. Mixujeme tak, aby byl krém jemný. Nalijeme na korpus a dáme na mrazák, aby první vrstva zatuhla.
  4. Mezitím si připravíme malinový krém. Rozmixujeme kešu, maliny, agáve a kokosový olej do hladkého krému. 2/3 krému nalijeme na ztuhlý lucumový krém (trvá to asi 30-60 minut), tak aby se vrstvy nepromíchaly a byly pěkně oddělené. Dort dáme opět do mrazáku zatuhnout.
  5. 1/3 malinového krému použijeme na zdobení dortu. Nejdříve necháme krém ztuhnout až skoro zmrznout v mrazáku. Poté krém vytáhneme a necháme povolit. Vidličkou krém promícháme a poté jej dáme do cukrářského sáčku. Dort krémem a přidáme čerstvé ovoce, já jsem použila třeba jahody.
Objednávky v období 23.12.2021 - 2.1.2022 budou postupně vyřizovány od 3.1.2022. Děkujeme

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení