RESTAURACE otevřeno: Po-pá: 10-20:30 hod., 
So: 11-20:30 hod., 
Ne: 11-15:30 hod.
RAW CUKRÁRNA - raw dorty bez změny
ESHOP - bez změny

Děkujeme :-)

Poctivý makovo švestkový koláč

“Poctivý koláč pro rodinou pohodu jsem připravovala, protože doma mák milujeme a hledala jsem bezlepkovou variantu pečeného dezertu. Přestože velice zbožňuji tvoření a mlsání raw dortů, s příchodem dalšího člena rodiny, jsem si oblíbila také pečení veganských dezertů. Doma máme různé stravovací preference a potravinové intolerance např. na lepek, proto není vždy snadné vyhovět všem členům rodiny

Tento koláč je připraven tak, aby byl bezlepkový, veganský, bez sóji, z přirozených surovin, snadný pro přípravu a chuťové neodolatelný. Koláč jste schopni připravit během 10 minut, poté se jen z trouby line neodolatelná vůně máku a švestek, a těšit se může se celá rodinka.

Na koláč budeme potřebovat:

 Ingredience na těsto:

 Ingredience na makovou náplň:

  • 300 g máku
  • 60 g kokosového cukru
  • 300 ml domácího mandlového mléka (používám 50 g aktivovaných mandlí na 500 ml vody)
  • himalájská sůl
  • vanilka
  • skořice

Ovoce:

500 g švestek (čerstvých nebo mražených)

 

Postup:

  1. Zapneme si troubu na 180 °C a pustíme se do přípravy.
  2. Rozmixujeme bezlepkové ovesné vločky na mouku a smícháme s pohankovou moukou a kokosovým cukrem. K suchým surovinám přidáme vodu a kokosový olej. Těsto zamícháme a můžeme ho také zpracovat rukama. Poté korpus rozložíme na plech vyložený pečícím papírem o rozměru 32 cm x 22 cm.
  3. Mák si čerstvě nameleme a do vysokorychlostního mixéru nasypeme mletý mák, kokosový cukr a zalijeme mandlovým mlékem, mixujeme. Dochutíme solí, vanilkou a skořicí.
  4. Makovou vrstvu rovnoměrně rozetřeme na korpus a poklademe rozpůlené švestky.
  5. Pečeme v předehřáté troubě 40 minut.
  6. Po upečení necháme koláč zchladnout a následně můžeme krájet a mlsat! 

 

LÍBÍ SE VÁM TENTO RECEPT?

Skvělé, tak si stáhněte můj ebook zdarma níže, kde získáte mé další milované recepty !

CHCI RECEPTY NA PRVNÍ RAW DEZERTY Z BLACK KALE

 NAŠE PRVNÍ 3 RAW DEZERTY fb PŘÍSPĚVEk

 

Jestli máte otázky ohledně tvoření raw a veganských dezertů můžete mi napsat na andrea.bitomska@blackkale.cz

Velice ráda poradím. 


Andrea Škubalová - Black Kale