Objednej si nad 2000 kč s DPH, a získáš DÁREK jako bonus = Liquid vitamín B12 s vysokou vstřebatelností ZDARMA.

Poctivý makovo švestkový koláč

“Poctivý koláč pro rodinou pohodu jsem připravovala, protože doma mák milujeme a hledala jsem bezlepkovou variantu pečeného dezertu. Přestože velice zbožňuji tvoření a mlsání raw dortů, s příchodem dalšího člena rodiny, jsem si oblíbila také pečení veganských dezertů. Doma máme různé stravovací preference a potravinové intolerance např. na lepek, proto není vždy snadné vyhovět všem členům rodiny

Tento koláč je připraven tak, aby byl bezlepkový, veganský, bez sóji, z přirozených surovin, snadný pro přípravu a chuťové neodolatelný. Koláč jste schopni připravit během 10 minut, poté se jen z trouby line neodolatelná vůně máku a švestek, a těšit se může se celá rodinka.

Na koláč budeme potřebovat:

 Ingredience na těsto:

 Ingredience na makovou náplň:

  • 300 g máku
  • 60 g kokosového cukru
  • 300 ml domácího mandlového mléka (používám 50 g aktivovaných mandlí na 500 ml vody)
  • himalájská sůl
  • vanilka
  • skořice

Ovoce:

500 g švestek (čerstvých nebo mražených)

 

Postup:

  1. Zapneme si troubu na 180 °C a pustíme se do přípravy.
  2. Rozmixujeme bezlepkové ovesné vločky na mouku a smícháme s pohankovou moukou a kokosovým cukrem. K suchým surovinám přidáme vodu a kokosový olej. Těsto zamícháme a můžeme ho také zpracovat rukama. Poté korpus rozložíme na plech vyložený pečícím papírem o rozměru 32 cm x 22 cm.
  3. Mák si čerstvě nameleme a do vysokorychlostního mixéru nasypeme mletý mák, kokosový cukr a zalijeme mandlovým mlékem, mixujeme. Dochutíme solí, vanilkou a skořicí.
  4. Makovou vrstvu rovnoměrně rozetřeme na korpus a poklademe rozpůlené švestky.
  5. Pečeme v předehřáté troubě 40 minut.
  6. Po upečení necháme koláč zchladnout a následně můžeme krájet a mlsat! 

 

LÍBÍ SE VÁM TENTO RECEPT?

Skvělé, tak si stáhněte můj ebook zdarma níže, kde získáte mé další milované recepty !

CHCI RECEPTY NA PRVNÍ RAW DEZERTY Z BLACK KALE

 NAŠE PRVNÍ 3 RAW DEZERTY fb PŘÍSPĚVEk

 

Jestli máte otázky ohledně tvoření raw a veganských dezertů můžete mi napsat na andrea.bitomska@blackkale.cz

Velice ráda poradím. 


Andrea Škubalová - Black Kale

Objednávky v období 23.12.2021 - 2.1.2022 budou postupně vyřizovány od 3.1.2022. Děkujeme

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení