Chia gorilla - raw dort

Svěží zelený dort se spirulinou a chia semínky. Dort plný superpotravit s lahodným korpusem z kokosu, vlašských oříšků a datlí. Tuhle kombinaci prostě zbožňuji! K vytvoření receptu mě inspirovala raw kavárna v Kanadě, kterou jsme s mým mužem rádi navštěvovali při našem krásném ročním pobytu v kanadském Vancouveru. Je to také jeden z prvních raw&vegan dezertů, které jsme v Black Kale Food začali vyrábět. S krásnou vzpomínkou jsem napsala ebook o našich prvních raw dortech a nyní sdílím také jeden z receptů zde na blogu. Celý ebook si zdarma můžete také stáhnout na našich stránkách.  

Na korpus budeme potřebovat:

  • 100 g kokosu
  • 50 g aktivovaných vlašských ořechů
  • 50 g datlí

Na krém:

Postup:

  1. Nejdříve si připravíme korpus. V mixéru rozmixujeme kokos, vlašské ořechy a datle. Když se nám při mixování směs lepí na strany mixéru, tak mixování zastavíme, suroviny setřeme stěrkou dolů k nožům mixéru a opět mixujeme nebo si při mixování pomáháme šťouchadlem. Korpus je hotový tehdy, když rozmixovaná směs drží pohromadě.
  2. Ze vzniklého těsta utlačíme korpus do dortové formy o průměru 18 cm. Těsto vtlačíme na dno formy a také do stran formy, aby se vytvořily vyvýšené okraje korpusu, tak jako vidíme na fotce. Na dno formy si dáme pečící papír, to nám pomůže dortík z formy pohodlně vyndat.
  3. Na dno mixéru nalejeme čerstvě vymačkanou citronovou šťávu, roztopený kokosový olej, banán, avokádo, datle, přisypeme chia semínka a sprirulinu. Krém mixujeme do hladké, krásně našlehané konzistence bez hrudek.
  4. Umixovaný krém rovnoměrně rozprostřeme na korpus, zarovnáme lžící nebo stěrkou a rozetřeme stěrkou či lžíci, zasypeme kokosovými chipsy. Necháváme vychladit v lednici do druhého dne a poté servírujeme.

LÍBÍ SE VÁM TENTO RECEPT?

Skvělé, tak si stáhněte můj ebook zdarma níže, kde získáte mé další milované recepty !

CHCI RECEPTY NA PRVNÍ RAW DEZERTY Z BLACK KALE

NAŠE PRVNÍ 3 RAW DEZERTY fb PŘÍSPĚVEk

 

Jestli máte otázky ohledně tvoření raw veganských dezertů můžete mi napsat na andrea.bitomska@blackkale.cz

Velice ráda poradím. 


Andrea Škubalová - Black Kale

Objednávky v období 23.12.2021 - 2.1.2022 budou postupně vyřizovány od 3.1.2022. Děkujeme