Kari mrkvová pomazánka

Stálice našeho občerstvení, které v restauraci připravujeme dle přání zákazníků. Složení pomazánky je zcela jednoduché, z dostupných a levných surovin, a přesto je chuť pomazánky vynikající. Takže nic složitého na suroviny ani na přípravu a je výborná. Velice mě překvapila reakce účastníků přednášky, která probíhala v naší restauraci a kari mrkvová pomazánka byla součástí občerstvení. Servírovali jsme ji na kváskovém chlebu s microgreens a také na raw mandlovém chlebíčku, který vyrábíme v restauraci. Byla jsem moc potěšena, že pomazánka chutnala, a tak mě to inspirovalo vám recept předat. Takže i takto mohou vypadat zdravé chlebíčky místo těch klasických, které známe a rozhodně jsou výživnější a pro tělo prospěšnější.  Pomazánka je samozřejmě 100% veganská,  ale není třeba na to upozorňovat, stačí zkrátka vychutnat :-)  

Na recept budeme potřebovat:

  • 450 g mrkve
  • 100 g aktivovaných slunečnicových semínek
  • 50 ml olivového oleje
  • 150 ml vody
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička kari koření
  • Sůl a pepř

Postup:

Do vody namočíme slunečnicová semínka na 6-8 hodin. Poté vodu slijeme a semínka propláchneme. Tímto jsme semínka aktivovali. Mrkev si očistíme, nakrájíme na kolečka a dáme vařit do vody nebo připravíme na páře do změknutí a necháme vychladnout. Do mixéru vložíme všechny ingredience a rozmixujeme. Dochutíme solí a pepřem podle chuti. Pomazánka skvěle chutná vychlazená, ale klidně můžeme servírovat ihned.   

Přeji dobrou chuť!

Jestli máte otázky k receptu můžete mi napsat na andrea.bitomska@blackkale.cz

Velice ráda poradím. 

Andrea Škubalová - Black Kale

Na nabídku zdravého bezmasého cateringu se můžete podívat a objednávat zde: https://www.blackkale.cz/vegan-catering-a-svatby-ostrava/

Produkty z naší podnikové prodejny můžete objednávat také zde: https://www.blackkale.cz/eshop-black-kale-ostrava/

Lákají vás sladké recepty? Připravila jsem pro vás a sdílím naši srdcovku, naše úplně první raw dezerty, které jsme začali vyrábět před šesti lety.

 stáhnout ebook zdarma zde

CHCI RECEPTY NA PRVNÍ RAW DEZERTY Z BLACK KALE

Objednávky v období 23.12.2021 - 2.1.2022 budou postupně vyřizovány od 3.1.2022. Děkujeme