Výhody Omega 3 oleje z mořských řas

Víte, že Omega 3 je možná to nejdůležitější, co můžeme do našeho těla vložit?

Pro srdce, mozek, oči a nervový systém dělá tolik, že pravidelný příjem je nezbytný, abychom se udrželi v kondici. I když si naše tělo dokáže vyrobit většinu potřebných tuků, nedokážeme si vyrobit Omega 3 mastné kyseliny. Ty jsou skutečně důležité pro buněčné membrány a receptory v celém našem těle, od dětství až po dospělost.

Vaše tělo potřebuje všechny tři typy Omega 3 mastných kyselin k udržení tělesné stavby a energie, a všechny tyto typy obsahují právě doplňky OMEGA 3 od VIVO LIFE, a to jsou:

  • ALA (dostupná v rostlinných potravinových zdrojích, jako jsou lněná semena a sójové boby)
  • EHA
  • DPA

Můžeme přeměnit určitou ALA, někdy známou jako mateřská mastná kyselina, na DHA a EPA, ale ne dost, což znamená, že většinu musíme získat z externího zdroje. Když lidé myslí na Omega 3, většinou si představí rybí tuk. 

Výhody Omega 3 oleje z mořských řas

Proč Omega 3 získávat z rybího tuku, zvláště když uvážíme, že jsou k dispozici rostlinné alternativy? Ryby také magicky neprodukují EHA a DPA. Řasový olej je primárním zdrojem EHA a DPA pro ryby, které je pak ukládají do svých vlastních buněk. Vzhledem k tomu, že EHA a DPA jsou dva typy Omega 3, je obtížné je získat z rostlinných potravinových zdrojů, olej z řas nám může poskytnout všechny výhody rybího oleje, aniž by to bylo nepříjemné! 

 Výhody Omega 3:

  • Omega 3 prokazatelně snižuje riziko srdečních onemocnění, snižuje krevní tlak a odstraňuje množství triglyceridů nacházejících se v krevním řečišti. Vysoké hladiny triglyceridů mohou vést k srdečním problémům.
  • Vaše oči také obrovsky těží ze zvýšených hladin DHA a EPA. Nejen, že se sníží vaše šance na makulární degeneraci, ale Omega 3 také pomáhá udržovat vaše oči zdravé tím, že zabraňuje jejich vysychání a zpomaluje rychlost odpařování slz.
  • Omega 3 jsou také zodpovědné za tvorbu a udržování eikosanoidů, známých také jako signální molekuly. Nejen, že pomáhají našemu srdci a imunitnímu systému zůstat zdravé, ale také se rozumí, že snižují a regulují zánět, zejména u každého, kdo trpí revmatoidní artritidou.
  • Předpokládá se, že více omega 3 mastných kyselin snižuje příznaky deprese a jejich závažnost. Váš mozek má obzvláště vysoké hladiny DHA, přičemž mozková hmota je tvořena přibližně 30 % DHA. To je důvod, proč se příznaky deprese, jako je únava, mlhavost a neschopnost soustředit se, mohou zhoršit, když jsou vaše hladiny této životně důležité mastné kyseliny nízké. 

 Omega 3 výhody

Proč si vybrat doplněk s olejem z řas? 

Řasy používané v doplňcích jsou pěstovány v laboratorních podmínkách, což znamená, že neobsahují čistotu a toxiny převládající v Omega 3 pocházejících z ryb v důsledku znečištění oceánů. Tyto laboratorní podmínky pro řasy také zajišťují, že těžké kovy, které se v rybích produktech obvykle vyskytují ve velkém množství, nejsou přítomny, takže se u vás po požití těchto materiálů časem nevyvinou žádné zdravotní problémy. 

U řas pěstovaných v laboratoři lze manipulovat s úrovněmi vystavení různým podmínkám, jako je úroveň UV záření, a zvýšit tak množství mastných kyselin, které obsahují. 

Tyto podmínky jsou samozřejmě výhodné i pro naše oceány a vodní cesty. Řasy pěstované v laboratoři rostou velmi rychle a nepřispívají k nadměrnému rybolovu nebo ničení mořských biotopů. Je to také mnohem udržitelnější zemědělská praxe než tradiční rybolov a má se za to, že je to jedna z mála zemědělských metod, která má uhlíkově neutrální stopu. 

Konečně – a to je důležité – olej z řas je šetrnější k vašemu zažívání a méně pravděpodobně způsobí žaludeční problémy (a ty hrozné rybí říhání!) a navíc chutná lépe! 

Neexistuje důvod, proč nepřecházet na čistší a zdravější Omega 3, pokud již doplňky užíváte. Pokud neužíváte doplněk Omega 3 a máte obavy o své hladiny Omega 3 nebo objevíte některý z indikátorů nedostatku, můžete si promluvit se zdravotníkem nebo zkusit doplněk na rostlinné bázi, např. VIVO LIFE OMEGA 3.

Výhody Omega 3 oleje z mořských řas

Objednávky v období 23.12.2021 - 2.1.2022 budou postupně vyřizovány od 3.1.2022. Děkujeme