Půst na šťávách jako prostředek k uzdravení a omlazení

Proč je půst na šťávách jako prostředek k uzdravení a omlazení?

Jak jsme zmínili v článku Proč detoxikovat a čistit organismus – hlavní příčinou nemocí a stárnutí tkví v potlačování symptomů, neléčení příčin, v nedostatečné detoxikaci a následné regeneraci organismu, což jsou základní procesy, které nám umožňují žít život plný energie a vitality.

Protože stárnutí našeho organismu začíná ve chvíli, když se zpomalí proces regenerace, což je způsobeno nahromaděním odpadních látek v těle, je třeba své tělo čistit a zbavit se co největšího množství špatných látek. Spolu s nedostatečným vyživováním, sedavému způsobu života, přejídání a následnému špatnému trávení, nedostatku čerstvého vzduchu, pohybu a odpočinku naše buňky degenerují a rozpadají se.

Buňky odumírají rychleji, než se tvoří nové -> zpomalí se regenerační proces -> tělo stárne ->, odolnost vůči nemocem se snižuje a mohou se objevovat různé choroby.

Pozor, to může nastat v jakémkoli věku (60, 30, 20 ale i 10 let !)

Je proto důležité, abychom proces detoxikace a regenerace měli stále na paměti a udělali vše proto, abychom měli tyto důležité procesy v rovnováze.

To vše se dá zajistit hlavně kvalitní stravou a zdrojem potravin složených alespoň v 55% ze syrového ovoce a zeleniny. V dnešních dnech to ale může být pro mnoho lidí problém, a ne kvůli nedostatku zdrojů.

 

Proč tedy očista organismu na šťávách?

A nejen proto, ale hlavně kvůli zajištění kvalitní detoxikace a regenerace je očista organismu na šťávách / půst na šťávách nejúčinnější cestou k obnovení zdraví a omlazení vašeho těla.

 

1. Urychlení eliminace špatných buněk a vytváření nových

Během půstu na šťávách se urychlí proces eliminace špatných buněk a vytváření buněk nových, zdravých je urychleno a povzbuzeno! Současně jsou toxické odpadové látky, které právě narušují výživu buněk eliminovány -> návrat k rovnováze, kdy buňky se tvoří rychleji, než odumírají.

2. Spalování starých, nemocných nebo poškozených tkání

Zejména po prvních třech dnech (3 DENNÍ RESTART PROGRAM - ZDE) bude vaše tělo žít ze svých vlastních látek -> dojde k samotrávení (proces autolýza – spalování vlastních tkání). Nejprve bude tělo spalovat tkáně, které jsou nemocné, poškozené nebo mrtvé.

3. Vstřebávání obrovského množství živin

Na rozdíl od půstu na vodě, kdy tělo prochází také procesem samotrávení, dochází díky pitím šťáv ve stejné době také k podpoře a urychlení tvorby nových a zdravých buněk. To je důsledkem toho, že tělo vstřebává obrovské množství lehce vstřebatelných živin, vitamínů, minerálů, enzymů a stopových prvků – avšak nedochází k zásobování výživou. Tělo tyto látky okamžitě zužitkuje ve svůj prospěch.  

4. Vylučovací a čistící procesy v těle jsou násobně vyšší

Díky půstu na šťávách jsou vylučující a čistící kapacity vylučovacích orgánů – plic, jater, ledvin a kůže značně zvýšeny a masy nahromaděných odpadů a toxinů jsou rychle vylučovány z těla pryč. Během detoxikace na šťávách tak může být koncentrace toxinů v moči až desetkrát vyšší než normálně! To proto, že vylučovací orgány jsou zbaveny obvyklé zátěže z vylučování odpadů vzniklých ze strávených jídel -> tělo si od trávení těžkých jídel odpočine.

5. Poskytne zasloužený odpočinek vašemu tělu

Umožňuje vašemu tělu, zažívacím a obranným orgánům odpočinek. Protože šťávy nevyžadují téměř žádné trávení a jsou lehce asimilovány z horního zažívacího traktu, aniž by zatěžovaly trávicí orgány.

6. Trávení a využití živin je výrazně zlepšeno

Po ukončení půstu by mělo být trávení stravy a využití živin výrazně zlepšeno a mělo by být zabráněno opakovanému hromadění odpadů.  Omlazené buňky jsou zásobeny živinami a kyslíkem mnohem rychleji.

7. Navrací rovnováhu, normalizuje a omlazuje životní funkce

Několik dní na šťávách má normalizující, omlazující a stabilizující účinky na všechny životní, psychologické a nervové funkce. Nervový systém je omlazen, duševní síly jsou upevněny, činnost žláz je stimulována, biologická rovnováha ve tkáních normalizována.

 

Z výše uvedeného je jasně vidět proč je džusový půst tak účinným, zdraví obnovujícím a omlazujícím nástrojem, kromě toho, že je bezpečnou a rychlou cestou ke snížení tělesné váhy.

CHCI PŮST NA ŠŤÁVÁCH - CHCI RESTART PROGRAM

Z knihy "Džusový půst" od Paava Airoly. Dr. Airola byl jedním zprůkopníků používání přírodních léčebných prostředků. Díky počinu nakladatelství Pragma, které knihu vydalo, se můžeme nynín s jeho myšlenkami seznámit i u nás.

Objednávky v období 23.12.2021 - 2.1.2022 budou postupně vyřizovány od 3.1.2022. Děkujeme