Mohou si vegani vychutnat horkou čokoládu?

Horká čokoláda je nápoj, který si obvykle nespojujeme se zdravou rostlinnou stravou, kvůli tradičnímu způsobu výroby „horké mléko, smetana, marshmallow“. Mnoho horkých čokoládových prášků je pro veganskou stravu nevhodných, takže najít chutnou a požitkářskou horkou čokoládu, která neobsahuje žádné živočišné produkty, může být tak trochu minové pole. Totéž platí, pokud jste milovníkem čokolády a trpíte alergií nebo intolerancí na mléčné výrobky, nebo pokud si chcete vybrat zdravější variantu. Koneckonců, nemusíte být vegani, abyste si mohli vychutnat horkou rostlinnou čokoládu! :-)

Mohou si vegani vychutnat horkou čokoládu (1)

Proč je běžná horká čokoláda pro vegany nevhodná?  

Běžný prášek z horké čokolády je obvykle založen na příchuti mléčné čokolády a obsahuje poměrně hodně mléčných výrobků ve formě mléka, syrovátky a laktózy. Sušené mléko je jednou z nejčastějších přísad v mnoha prášcích z horké čokolády, a proto nejsou vhodné pro vegany a osoby s alergií nebo intolerancí na mléčné výrobky.  Některé horké čokolády také používají přísady a konzervační látky, které jsou nevhodné pro vegany, a ty může být docela obtížné odhalit v dlouhém seznamu ingrediencí, které můžete vidět na obalu. 

Jak poznáte, že je horká čokoláda veganská? 

Když se snažíte zjistit, zda je něco, na co se díváte, vhodné pro veganskou stravu, je třeba hledat několik věcí:  

  • Píše se, že je vhodný pro vegany? Někdy mají produkty také akreditaci od The Vegan Society (UK) a jejich logo je i na obalu. 
  • Je značka rostlinného původu? Některé značky, jako je Vivo Life, jsou 100 % rostlinné, což ještě více usnadňuje výběr rostlinných variant! 
  • Je napsáno vhodné pro vegetariány– to vám ušetří spoustu dohadů, ale stále je třeba hledat další věci. Živočišné složky, jako jsou mléčné výrobky a vejce. Pokud je produkt vhodný pro vegetariány a neobsahuje žádné živočišné složky, je pravděpodobnější, že bude veganský. 
  • Co tam ještě je? Existuje mnoho aditiv, které jdou do více zpracovaných produktů, které obsahují živočišné produkty. Patří mezi ně Éčka a položky uvedené jako „příchutě“. To může být opravdu těžké určit, takže hledejte plnohodnotné jídlo a přírodní přísady.  
  • Použijte aplikaci! Existuje spousta různých aplikací, které dokážou naskenovat položku a určit, zda je rostlinná nebo ne.

Mohou si vegani vychutnat horkou čokoládu?  

Absolutně! Rostlinnou horkou čokoládu si může vychutnat každý, ať už je vegan nebo ne! Veganský životní styl není tak omezující, jak byste si mohli myslet! :-)

Vzhledem k tomu, že veganství je jedním z nejrychleji se rozvíjejících životních stylů na planetě, existuje více možností založených na rostlinách než kdy jindy, a i když nemůžeme slíbit, že všechny jsou pro vás tak dobré, jak jen mohou být, můžeme slíbit, že Vivo Life's horká čokoláda je jedna z nejlepších!  

Čím je Raw Vegan Hot Chocolate od Vivo Life tak výjimečná? 

Vivo Life's Raw Vegan Hot Chocolate je součástí řady MAGIC Adaptogenic Mushroom Latte

Adaptogeny jsou přirozeně se vyskytující látky, o kterých se předpokládá, že pomáhají zvládat a zmírňovat příznaky stresu. Raw Hot Chocolate obsahuje houbu Reishi, která podporuje funkci vašich nadledvinek. Ty vylučují kortizol - hormon, který pomáhá vašemu tělu zvládat několik klíčových funkcí, jako je spánkový cyklus a zvládání stresu. Takže teď je váš hrníček horké čokolády ještě více uvolňující – nebojte se, nechutná jako houby! :-)

RAW horká čokoláda obsahuje fair trade kakaový prášek, nabitý antioxidanty a minerály, které pomáhají zlepšit hladinu serotoninu a dopaminu pro zvýšení duševní pohody, stejně jako sušené kokosové mléko pro krémovitost, kokosový cukr pro přirozenou sladkost a cejlonskou skořici, která nejenže dodá vašemu nápoji krásnou chuť, ale ještě silné antioxidanty. Nakonec tato bohatá a krémová horká čokoláda obsahuje kořen Ashwagandha, který může pomoci snížit váš krevní tlak, snížit příznaky úzkosti a zvýšit vaši odolnost vůči stresu.

Všechny ingredience jsou navíc přírodní, takže si můžete být jisti, že pro sebe uděláte něco dobrého, když si uděláte 10 minut na odpočinek s horkou čokoládou a dobrou knihou! :-)

Vyzkoušejte naší Latté horkou čokoládu s vitální houbou Reishi! :-)

Mohou si vegani vychutnat horkou čokoládu

 

Objednávky v období 23.12.2021 - 2.1.2022 budou postupně vyřizovány od 3.1.2022. Děkujeme