Jak na očistu těla s pomocí Měsíce?

Jak na očistu těla s pomocí Měsíce?

Nedávno byl úplněk a většina z nás ví, že Měsíc a jeho fáze nás nějakým způsobem ovlivňuje, ale málo kdo právě tyto vlivy umí využít ve svůj prospěch. Nechali jsme vše zpracovat specialistkou na Feng Shui Gabrielou Salichovou a ta vám v článku sdělí, jaké cykly a proč je například zkombinovat s odlehčenou stravou, očistou organismu nebo s čerstvými ovocnými a zeleninovými šťávami.

Fáze Měsíce

Měsíc je s naší Zemí již 4,5 miliardy let, kdy vznikla Sluneční soustava. Lidé mohou odjakživa pozorovat také jeho jednotlivé fáze, a proto se střídání fází Měsíce stalo první časovou jednotkou lidstva. Čtyři základní měsíční fáze se mění v periodě přibližně jednou za 29,5 dne. První fází je NOV, pak přichází PRVNÍ ČTVRT, na přelomu 14. a 15. dne ÚPLNĚK a v závěru POSLEDNÍ ČTVRT. Na základě jejich „koloběhu“ vznikl lunární kalendář.

Vliv Měsíce na člověka

Hlavním úkolem Měsíce - jako naší jediné oběžnice - je chránit Zemi před nejrůznějšími tělesy z vesmíru, za což vděčíme jeho gravitaci. Ta má na člověka zcela prokazatelný vliv. Naše tělo je ze 75 % tvořeno vodou, kterou gravitace Měsíce ovlivňuje. Nejjasnější důkazy nám dává příroda v podobě odlivu a přílivu moře či ženského menstruačního cyklu.

Platí, že když vliv Měsíce sílí, mnozí z nás špatně spí, prožívají intenzivnější emoce, nejsme ve své kůži. Někdo i trpí na bolesti hlavy, špatné spaní. Pokud vás něco dlouhodobě bolí, při úplňku či novu to obvykle bolí víc. Měsíc tedy působí na každého z nás. Toho si mimo jiné už velmi dávno všimla tradiční čínská medicína. Máme v sobě totiž jakési orgánové hodiny, podle nichž jsou čínští léčitelé schopni určit například to, kdy je nejvhodnější doba pro operaci daného orgánu! To všechno jen díky tomu, že si naši předci dali práci a pečlivě zkoumali vliv Měsíce na celou planetu i nás samotné…

Fáze Měsíce a strava

Každá fáze Měsíce je svým způsobem výjimečná. Ale nejvíce těchto vlastností se přičítá úplňku. Třeba léčitelé a bylinkáři sbírají bylinky v plné síle Měsíce, protože obsahují maximum prospěšných látek.

Ti, kteří podle Měsíce žijí, přísahají, že se podle Měsíce dá i krásně hubnout a detoxikovat tělo. Zvláště právě v úplňku! Pro udržení váhy nebo její snížení je vhodné věnovat pozornost každé fázi Měsíce a v den, kdy do ní Měsíc vstupuje, držet rozumný půst, pít ovocné a zeleninové šťávy, zkrátka odlehčit stravu. Pak naprosto přirozeně a v souladu s přírodou najdete nejvhodnější dny pro cestu k příjemnější váze!

Úplněk kromě jiného působí na naše nálady (jsme citlivější, emotivnější), ovlivňuje naše zdraví (mnohé z nás při úplňku bolí hlava nebo nespíme), a má také vliv na vyšší intenzitu při prožívání sexu (orgány celého těla jsou pod vlivem úplňku prokrvenější).

Přibývání a ubývání

Obecně se dá ale jednoduše říct, že když Měsíc dorůstá, roste lehce i naše váha. A když couvá, neboli ubývá, ztenčují se i naše tukové zásoby. Tělo jednoduše reaguje na nárůst či pokles energií kolem sebe a samo je buď také hromadí, nebo se jich zbavuje. Což je ideální na očistu nebo detoxikaci organismu.

Opravdu významnými dny jsou pro ty, kteří chtějí začít s hubnutím nebo podstoupit krátkodobý, ale velmi účinný detox, právě úplněk i další tři zbývající fáze Měsíce.

Proto můžete například využít 1 - 3 denní Program Restart, který vám v celém období zajistí intenzivní očistu a zážitek.

 

Při úplňkové vyšší citlivosti těla se ani není proč divit, že ti, kteří jednodenní půst v těchto dnech vyzkoušeli, přísahají, že zhubli až o tři kila! Znamená to tedy držet celodenní půst v den Uplňku, v den První čtvrti, v den Novu a v den Poslední čtvrti. Půstem se rozumí den zacílený pouze na pitný režim a lehkou stravu – saláty, ryby a nápoje bez cukru (bylinkové čaje, zeleninové nebo ovocné šťávy). Zcela ideální stav je jíst ten den pouze jeden druh potravy – takový, který nezůstává dlouho ve střevech.

Například ovocné a zeleninové šťávy trávíte asi 15 minut, takže do sebe dostanete velké množství benefitů aniž byste zatížili trávící systém.

Čím jednodušší je strava, tím je půst účinnější. Trávící orgány mají méně práce a uvolněná energie je použita k detoxikaci (zbavování škodlivých látek) a následné regeneraci. Jde tedy o to jíst lehce.
Je fascinující kolika nečistot a odpadních látek se po jednom dni zacíleném pouze na pitný režim a lehkou stravu vaše tělo zbaví… Když vezmeme v potaz, že si takový den dopřejete nejen v úplňku, ale každý týden, právě když Měsíc postupuje do další fáze, dá se předpokládat, že své tělo udržíte dlouhodobě ve větší kondici a „čistotě“ než ostatní. Nezní to špatně, co říkáte?...A možná by vážně stálo za to zkusit to…

Afirmace pro očistu: „Čtvrt, půl, třičtvrtě, celá, držím půst pro očistu těla.“

Autor: Ing. Gabriela Salichová - poradce pro výživu, Feng Shui specialista, www.prirozenesily.cz

 

Balíček Restart na 1 - 5 dní - Výběr ZDE

 

Tabulka udává fáze měsíce v roce 2018 a jejich přesné časy. Úplněk = bílý Měsíc, Nov = tmavý Měsíc.

Zdroj: MoonPhases

 
Objednávky v období 23.12.2021 - 2.1.2022 budou postupně vyřizovány od 3.1.2022. Děkujeme