Znáte léčivou houbu lví hříva?

Houba lví hříva je jedlá a léčivá houba, má velmi výrazný vzhled. Má dlouhé ostny, které jsou seskupeny tak, že tvoří velký, chundelatě vyhlížející shluk nejasně připomínající lví hřívu. Pochází z Evropy, Severní Ameriky a Asie. Houba lví hříva se běžně konzumuje v řadě asijských zemí, včetně Číny, Koreje a Japonska. Lze jej také běžně nalézt v obchodech se zdravou výživou jako doplněk.

Houba Lions Mane (4)

Výhody houby lví hříva

Houba lví hříva má řadu zdravotních výhod. Může pomoci zpomalit postup demence. Houby lví hřívy totiž obsahují hericenony a erinaciny. To jsou sloučeniny, které mohou pomoci stimulovat růst mozkových buněk. Houba lví hříva může také zlepšit zdraví mozku tím, že podporuje růst nervů. Studie na ženách v menopauze ukázala, že konzumace houby lví hříva může snížit pocity napětí a podrážděnost.

Protože houba lví hříva obsahuje antioxidanty, mohla by potenciálně pomoci v boji proti zánětu a oxidaci. Zánět může ovlivnit různé zdravotní stavy, jako jsou srdeční choroby, některé autoimunitní stavy a cukrovku. Houba lví hříva může také pomoci posílit fungování imunitního systému snížením zánětu a oxidace.

Jak používat houby lví hříva

Díky rybí chuti jsou houby lví hřívy velmi oblíbené pro kulinářské použití. Dají se z nich připravit různé pokrmy. Pokud je jíte, ujistěte se, že je vaříte, dokud není vnější vrstva křupavá, jinak by vám mohla přijít hořká.

Houba lví hříva je dostupná i v řadě dalších forem. Může být konzumována jako tableta, kapsle, tekutina nebo prášek. Doplňky stravy se lví hřívou lze snadno získat online a v obchodech se zdravou výživou.

Vyzkoušejte naše kurkumové latté s vitální houbou Lion’s Mane (lví hříva) se zázvorem, kardamomem, kokosovým mlékem a cejlonskou skořicí! :-)

Houba Lions Mane (7)

Proč kurkuma?
Toto zlaté super koření obsahuje silné antioxidační a protizánětlivé vlastnosti, které podporují zdraví srdce, mozku, kloubů a imunity. Kurkuma je jedním z nejvíce studovaných přírodních léčiv na planetě a bylo prokázáno, že je účinnější než šestnáct různých farmaceutických léků. Bylo také prokázáno, že kurkuma posiluje neurologické cesty a chrání před depresí a Alzheimerovou chorobou.

Houba Lions Mane (6)

Vyzkoušet můžete taky naší luxusní mletou kávu s houbou lion´s mane (lví hřívou) :-)

Houba Lions Mane (2)_1

 

Objednávky v období 23.12.2021 - 2.1.2022 budou postupně vyřizovány od 3.1.2022. Děkujeme