Svačinka po tréninku – Fíkový Superfood Chia Pudink

Už je to tu zase. Jdete sportovat a nevíte co si dát před, během a po tréninku? Klasická situace. Touto tématikou jsme se zabývali v předchozím článku – NEJLEPŠÍ SVAČINKA PŘED, BĚHEM A PO SPORTU. Dnes vám přidáme další typ na super svačinku z chia semínek a fíkové marmelády.

A proč bych to měl jíst?

Pokud jste ještě neslyšeli o superschopnostech chia semínek, musíte pocházet z jiné planety. Tato semínka pocházející z Latinské a Střední Ameriky naloží vaše tělo kromě vitamínů a minerálů antioxidanty, kvalitními sacharidy a omega 3 mastnými kyselinami. Spolu s kokosovým olejem, který obsahuje MCT vašemu tělu zvýší bazální metabolismus a zásobí rychlým zdrojem energie,  kterou budete pozvolně využívat v průběhu náročného dne.

 

Co budu potřebovat: (1 porce)

25 g Raw Křupavé Pohankové Granoly Komplex

 Chia kaše dle receptu níže

50 g fíkové marmelády

Jako spodní vrstvu dejte fíkovou marmeládu, poté chia kaši, proložte Granolou, další vrstva chia kaše a poslední vrstvu zakončete pár kousky Granoly. Můžete nechat vychladit v lednici nebo rovnou podávat.

 

Recept: Chia kaše

Ingredience na 1 porce

200 ml konopno-kokosového mléka

20 g medu

25 g chia semínek

Na výrobu konopno-kokosového mléka použijte 50 g konopných semínek a 50g sušeného kokosu. Suroviny společně s vodou (500ml) dejte do vysokorychlostního mixéru a mixujete 2 – 3 minuty. Přes tkaný nebo nylonový pytlík přeceďte a oddělte vlákninu od mléka. Mléko nalijte do skleněné láhve a skladujete v lednici 2 – 3 dny.

 

200 ml mléka, 20 g medu a 25 g chia semínek smíchejte dohromady a čekejte, až semínka nasáknou a vytvoří gel.

 

Recept: Fíková marmeláda

200 g sušených fíků

250 g vody

 

Vše rozmixujte do hladka. Skladujte ve skle v lednici. Vydří až 1 týden.

Objednávky v období 23.12.2021 - 2.1.2022 budou postupně vyřizovány od 3.1.2022. Děkujeme