Proč bychom měli pít rostlinná mléka?

Používali jste doteď kravské mléko a začali jste mít potíže se zažíváním? Nebo vám vypadávají často vlasy a lámou se nehty? Chodíte do lékárny a nakupujete si zbytečné přípravky, které vám nepomůžou a utratíte za ně spousty peněz? Tak s tím už je konec!

 

Rostlinná mléka jsou blahodárné na vysoký podíl bílkovin, vitamínů, minerálu např. magnesium, mangan, selen a také vitamín E, tyto skvělé věci jsou obsaženy v mandlovém mléce, další kvalitní rostlinná mléka jsou také kokosová, která obsahují vysoký podíl sodíku, vápníku, hořčíku a fosforu.

Pozitivní účinky, které se skrývají v rostlinných mlécích napomáhají udržet správnou funkci obranyschopnosti a imunity, skvěle se vstřebávají a vyživují náš organismus.Mléko z brazilských ořechů (para) jsou jedničkou s vysokým podílem selenu a zinku, což napomáhá bojovat proti vypadávání vlasů a snížení cholesterolu v krvi.

Rostlinná mléka můžete používat při vaření, pečení nebo si je dát do své kávy či ranní snídaně s granolou, nebo si případně připravit jedinečnou ovesnou či raw kaši. Mléka rostlinného původu mají oříškovou chuť a skvěle se hodí do každého pokrmů.

Jestli chcete pro své zdraví něco udělat a začít žít zdravěji, zkuste vyřadit ze svého jídelníčku živočišná mléka a nahradit je rostlinnými. Živočišná mléka jsou špatně stravitelná, u dětí mohou vyvolat alergické reakce a tím pádem kožní a zažívací problémy. Bohužel se v dnešní době výrobci často neřídí kvalitou, ale kvantitou a samotné mléko už není tak kvalitní a dobré mléko, jak bylo dříve a neobsahuje tolik vápníku. Proto bychom se měli zamyslet, zda budeme svému tělu dodávat takovéto potraviny, ze kterých můžeme mít zdravotní problémy. Nebo zařadíme do svého jídelníčku rostlinná mléka a vyzkoušíme, co je pro nás lepší. Každý člověk je individuální a proto bychom se měli snažit dávat svému tělu to, co je pro něj nejlepší a vyzkoušet možné alternativy.

Rostlinná mléka si také můžete zakoupit u nás na eSHOPU - ZDE

 

 

 

Marie Bučková

Akreditovaný výživový poradce

 

 

Objednávky v období 23.12.2021 - 2.1.2022 budou postupně vyřizovány od 3.1.2022. Děkujeme