Datlová Pasta – Oslaď si život !

Také se někdy neumíte rozhodnout, jestli ten či onen recept dosladit ovocem, medem, sirupem agáve nebo (nedejbože) cukrem? :-) A co takhle sušenými datlemi? Datlová pasta má opravdu všestranné využití ! Je ideálním dochucovadlem do smoothies (pro čokoholiky jsme připravili famózní recept na čokoládové smoothie ZDE), různých kaší (pohankové, lněné...), proteinových nápojů a omáček. Hodí se také pro přípravu dortů a nebo...pro sportovní nápoje !

Ale teď už recept na datlovou postu - pozor, je velmi jednoduchý :-)

Recept na datlovou pastu

Rozmixuj v poměru 1:1 datle a vodu až do marmeládové konzistence. Můžeš uchovávat v lednici (ideálně v zavařovacím skle) až po několik týdnů. Je skvělá jako sladilo a má všestranné využití. Ideální poměr do startu je 250ml a 250g sušených datlí.

Sportovní drink

Pokud vás zrovna sportovní nápoj zaujal, tak úplně skvělý, rychlí a hlavně zdravý energy drink můžete jednoduše připravit z datlové pasty, vody a citrónu. Jak? Zkrátka do 500ml vody přidejte 1 pl datlové pasty a 1pl vymačkaného citrónu - a super sport drink je hotov. Je jednoduchý, levný, zdravý, chutný a hlavně - má stejné účinky, jako zpracované energy sirupy či jiné sportovní drinky, které se běžně prodávají v obchodech.

RAW datlová pasta ze sušených datlí

 
Objednávky v období 23.12.2021 - 2.1.2022 budou postupně vyřizovány od 3.1.2022. Děkujeme