Co je Chaga Chai Latté a jaké má zdravotní přínosy?

Pravděpodobně jste již slyšeli o Chai Latté. Je to oblíbený horký nápoj pocházející z Indie, který lze nalézt v kavárnách. Existuje však jedna verze, se kterou jste se možná ještě nesetkali. Skládá se z lahodného teplého, sladkého a krémového koření, jako je skořice, kardamom, zázvor a muškátový oříšek – s přidanou jiskrou houby Chaga! 

Naše MAGIC Chaga Chai Latté nejen skvěle chutná, ale i magicky a blahodárně působí na vaše tělo! :-)

Chaga Chai Latte (5)

Co je Chai?

Chaga Chai Latte (4)

Chai, také označovaný jako Masala, je tradiční nápoj pocházející z Indie. Skládá se ze směsi koření, jako je skořice, kardamom, černý pepř a zázvor, muškátový oříšek, vše smíchané s práškem z rostlinného mlékem. Chai lze vysledovat až do doby před 5000 lety, kde se používal pro zdraví a léčivé účinky. Až v 60. letech 20. století se nápoj stal populárním na západě díky sladké a kořenité chuti.  

Ingredience v Chai mají několik zdravotních vlastností díky své rozmanitosti koření. Zejména cejlonská skořice, také známá jako „pravá“ skořice, je nabitá antioxidanty, plná protizánětlivých vlastností, které pomáhají opravit poškození tkání a mohou pomoci předcházet srdečním onemocněním.

Také kardamon, který se běžně vyskytuje v Chai a používá se k úlevě od zažívacích problémů, prevenci nevolnosti a také k léčbě infekcí díky svým antibakteriálním účinkům. 

Další superpotravinovou složkou, kterou Chai obsahuje, je zázvor, který má několik silných léčivých vlastností , protože je považován za protizánětlivý. Má také antioxidační účinky a pomáhá snižovat hladinu cholesterolu.

Chai se také skládá z černého pepře, což je všestranné protizánětlivé koření, plné antioxidantů. 

Také muškátový oříšek přináší zdravotní výhody, jako je zlepšení zdraví mozku zmírněním únavy a stresu, stejně jako regulací krevního tlaku a krevního oběhu prostřednictvím vysokých hladin vápníku a železa.

Chaga Chai Latte (7)

Všechny tyto ingredience v Chai jsou prospěšné pro zdraví a společně chutnají neuvěřitelně ale zbývá ještě jeden magický prvek, a to houba Chaga! :-)

Co je houba Chaga?

Chaga Chai Latte (3)

Chaga Chai Latte (6)

Chaga houby jsou parazitické houby, které se po staletí používají v tradiční medicíně v částech Asie ke zlepšení celkového zdraví díky své úžasné podpoře imunity. Je to houba, která roste na kůře stromů, jako je bříza, na celé severní polokouli včetně Kanady, Sibiře, Ruska, severní Evropy a Koreje. Chaga se obvykle konzumuje tak, že se suší a přeměňuje na prášek, aby se mohla přidávat do nápojů, jako jsou bylinné čaje a káva. Na trhu ji lze nalézt také ve zdravotních doplňcích.

Chaga je v našem MAGIC latté, kde je 750 mg Chagy na porci!

Chaga Chai Latte (1)

Houby Chaga mají mnoho zdravotních výhod a léčivých vlastností:

  • Může pomoci předcházet rakovině: Doplňky z hub Chaga zabraňují a zmírňují růst rakoviny v těle. Studie ukázala, že celkem 60 % rakovinných buněk bylo zmenšeno a je to proto, že extrakt z Chagy obsahuje velký obsah antioxidantů, včetně triterpenu, o kterém bylo zjištěno, že pomáhá bojovat proti rakovinným buňkám. Triterpen zabraňuje poškození volnými radikály, což přispívá k chronickým zdravotním problémům, jako je rakovinné bujení a zánětlivá onemocnění. 
  • Snižte hladinu krevního cukru a cholesterolu: Extrakt z houby Chaga může snížit hladinu cukru v krvi až o 30%. Také může příznivě snížit hladinu cholesterolu, což může snížit riziko srdečních onemocnění. Houby Chaga snižují hladinu cholesterolu a triglyceridů mastných kyselin v těle a zároveň zvyšují antioxidanty.

Chaga Chai Latte (2)

Vyzkoušejte naše VIVO LIFE MAGIC - CHAGA CHAI LATTE ! :-)

Chaga Chai Latte (1)

Objednávky v období 23.12.2021 - 2.1.2022 budou postupně vyřizovány od 3.1.2022. Děkujeme