RESTAURACE otevřena Po-pá: 10-19:00 hod.
RAW CUKRÁRNA - raw dorty bez změny
ESHOP - bez změny

Děkujeme :-)

Cizrnové sušenky s arašídovým máslem a čokoládou

Super rychlý recept, na který vám stačí jen pár surovin. Všemi milované arašídové máslo je na přípravu dezertů skvělé a vařenou cizrnu jsem nahradila cizrnovou moukou, protože jsem chtěla docílit spíše suchých, křupavých sušenek a kousky hořké čokolády nesmí chybět. Sušenky jsem také připravovala jako vánoční cukroví, ale většinou je máme doma napečené jako snack na procházku či výlet nebo jen tak, když máme na něco chuť.  

Na recept budeme potřebovat:

(budeme mít přibližně 28 kousků sušenek)

  • 270 g cizrnové mouky
  • 270 g arašídového másla
  • 270 g agáve sirupu 
  • 50 g kakaové hmoty (100% hořká čokoláda) nebo čokoládové pecičky na pečení
  • špetka růžové himalájské soli
  • 1 lžička kypřícího prášku                                             

Postup:

  1. Rozehřejeme troubu na 180 °C.
  2. Smícháme všechny suroviny, kromě kakaové hmoty. Kakaovou hmotu si nasekáme na malé kousky a do těsta zapracujeme až jako poslední. Pokud použijeme čokoládové pecičky, tak je jen do těsta zamícháme.
  3. Formujeme kuličky po 30 g, které rozložíme na plech. Dáváme pozor, aby v každé kuličce byl alespoň kousek čokolády.
  4. Z kuliček uděláme oválky a pomocí razítka dokončíme sušenky.
  5. Dáme péct do trouby na 15 minut.
  6. Po upečení jsou velmi měkké, proto je necháme zchladnout na plechu a poté jsou krásně křupavé.

 

 

LÍBÍ SE VÁM TENTO RECEPT?

Skvělé, tak si stáhněte můj ebook zdarma níže, kde získáte mé další milované recepty !

CHCI RECEPTY NA PRVNÍ RAW DEZERTY Z BLACK KALE

NAŠE PRVNÍ 3 RAW DEZERTY fb PŘÍSPĚVEk

 

Jestli máte otázky ohledně tvoření raw veganských dezertů můžete mi napsat na andrea.bitomska@blackkale.cz

Velice ráda poradím. 


Andrea Škubalová - Black Kale