Věříme, používáme a vyrábíme BIO

Jsme jediní certifikovaní BIO výrobci čerstvých ovocných a zeleninových šťáv bez jakéhokoli ošetření na českém trhu - certifikace ZDE. Proto u nás kvalita hraje klíčovou roli. Klademe důraz na to, aby všechny suroviny pro výrobu fresh juiců, bio ovoce a zelenina pocházely od certifikovaných BIO farmářů, byly s minimálním dopadem chemických postřiků a nebyly geneticky modifikované.

Druhy + ceny ekologicky pěstovaného ovoce a zeleniny se mění dle aktuálních možností farmářů a zemědělského období = např. červenec je typický pro kapustu, saláty, ranné brambory, cibulku, česnek a podobně. Pozdější doba je zase příznivá pro mrkev, řepu nebo vynikající rajčata. Či jablka a hrušky.

Výše uvedené kopíruje hlavně zemědělské tredny v ČR. Abychom byli schopni vám nabídnout pestrou paletu ovoce a zeleniny v průběhu celého roku, využíváme ekologických zemědelců také ze zahraničí. I od toho se odvíjí ceny surovin. 

Z bio sortimentu najdete u nás:

  • BIO ovoce, zeleninu a již sestavené BIO bedýnky Black Kale ~ OVOCEZELENINABEDÝNKY
  • lisované elixíry za studenta ~ ELIXÍRY
  • jiné produkty z ekologického zemědělství např. víno, kokosové jogurty ~ OBCHŮDEK

 

Zkrátka věříme, že produkovat a pěstovat suroviny jde i bez chemie a proto pojem BIO pro nás neznamená nic speciálního. Málokdo ví, že se zkrátka jedná o způsob, podle kterého se v souladu s přírodou suroviny / potraviny produkovali po staletí.  BIO kvalita nám tedy zaručuje nabízet a vyrábět produkty nejvyšší kvality, které mají pozitivní vliv na naše zdraví a životní prostředí. Zkrátka věříme, používáme a vyrábíme BIO.

Zde je dalších pár důvodů, proč jsme si vybrali BIO:

.

  1. BIO produkty jsou zdravé a prospěšné pro naše tělo

BIO zelenina a ovoce obsahují průměrně až o několik desítek procent více vitamínů, minerálů, enzymů a dalších živin. Neobsahují pesticidy, nejsou kontaminované chemikáliemi, neobsahují zbytky antibiotik a nejsou geneticky modifikované. U BIO plodin se snižuje riziko výskytu pesticidů. Mají nižší obsah dusitanů oproti konvenčním plodinám a je také zajištěno, že na BIO potravinách nevzniká tolik plísní, jako u konvenčně vypěstovaných surovin. Konzumací BIO potravin tak ochráníte své zdraví a zdraví celé rodiny.

  1. BIO produkce je v souladu s přírodou

Při pěstování BIO surovin se dbá a respektuje na zásady přírody a trvale udržitelného zemědělství. Ekofarmář ví, že používáním hnojiv, chemikálií a pesticidů dochází k intenzivnímu poškození kvalitní a úrodné půdy, která vzniká mnoho let.  Nic se neurychluje a to ani v případě chovu zvířat, kde se zvířata krmí hormony, antibiotiky nebo jinými léky a to i v případě, že jestli jsou zvířata nemocná nebo nikoli. Klade se důraz na produkci přirozeným způsobem. Zvířata nejsou krmena ničím, co by pro ně bylo nepřirozené a na druhou stranu se rostlinám dává dostatek času k tomu, aby jejich plody uzrály v souladu s přírodou do té nejlepší čerstvosti a kvality.

  1. Tvoří udržitelnost zemědělství, výnosnost a ochranu životního prostředí

Tím, že jsou BIO potraviny kvalitnější a také vypěstované daleko šetrnějším způsobem v souladu s přírodou, jsou výnosy na hektar půdy daleko vyšší než u konvenčního zemědělství. Vynecháním chemikálií a jiných jedů BIO produkce neskrývá žádné vedlejší náklady, které vznikají při odstraňování chemikálií z pitné vody v důsledku intenzivního používání pesticidů a umělých hnojiv. Produkuje také méně oxidu uhličitého, který způsobuje globální oteplování a nepoškozuje půdu nebo nezpůsobuje její erozi vlivem rozorání či odlesněním krajiny. Používáním BIO surovin a kupováním BIO produktů tak nejen podporujeme samotné BIO výrobce a farmáře, ale chráníme tak naše zdraví a životní prostředí.

  1. Fantastická chuť

To, že BIO potraviny prostě chutnají lépe je fakt. Když sníte jahodu vypěstovanou konvenčním způsobem a BIO jahodu, tak ten rozdíl je opravdu zásadní. Je to díky pomalejšímu a přirozenějšímu procesu dozrávání plodin spojeným se šetrnějším zacházením. To stejné platí v případě chovu zvířat. Ne nadarmo řada významných šéfkuchařů vaří v restauracích výhradně z BIO surovin. Ostatně tento trend se začíná pomalu objevovat i u nás a tak si například ve vegetariánských nebo raw restauracích můžete běžně objednat jídlo vyrobené výhradně z BIO surovin.

  1. Adekvátní cena

Cena za BIO potraviny a suroviny v sobě zahrnuje všechny běžné náklady spojené na jejich produkci a je naprosto adekvátní v souvislosti s kvalitou a úsilím, které je s tím spojeno. Jak je zmíněno výše neobsahují žádné skryté náklady například v podobě výdajů státu na čištění odpadních vod a podobně. Na první pohled se tak zdá, že konvenční potraviny jsou levnější, nicméně v konečném důsledku je vlastně přeplácíme prostřednictvím daní, protože obrovské sumy peněz jsou vynaložené na odstranění škod, které jejich produkce napáchala. V poslední řadě vznikem různých nemocí, alergií nebo snížením imunitního systému důsledkem konzumací konvenčně vyprodukovaných surovin jsou další výdaje našeho rodinného rozpočtu orientovány směrem k nákupu různých preparátu, doplňků stravy, vitamínů a léků.

 

Když to všechno shrneme, tak konzumováním BIO výrobků si nejen užíváme naprosto fantastickou chuť, ale podporujeme i samotné BIO výrobce a farmáře. Kromě toho také chráníme životní prostředí, zdraví naší rodiny a v poslední řadě budujeme udržitelnou planetu pro budoucí generace.  

Objednávky v období 23.12.2021 - 2.1.2022 budou postupně vyřizovány od 3.1.2022. Děkujeme