Proč jsou přátelské bakterie pro nás dobré?

PROČ JSOU PŘÁTELSKÉ BAKTERIE PRO NÁS DOBRÉ?

Kvašení a fermentace, způsob zpracování, které znaly a hojně využívali i naši předci. Je třeba však rozlišovat mezi produkty, které jsou pouze nafermentované a těmi, které jsou i následně např. pasterizované, v těch je už aktivních přátelských bakterií jen velmi málo a neudělají vám takovou službu.

Na druhou stranu, stále aktivní kvašené potraviny, jako je např. kimchi na našem eshopu, doma připravované pickles, kokosové jogurty, kefíry či nejogurty, to už je jiná paráda.

Zdroj: https://makezine.com/projects/make-37/three-day-kimchi-2/

Tyto produkty jsou stále aktivní a jejich obsah je blahodárný na naši mikroflóru, mikrobiom a celkově pomáhají k lepšímu fungování střev. To, jaké máme trávení, následně ovlivňuje vstřebávání živin, naši náladu nebo imunitu. Vše je úzce spojené. Časté nemoci, špatný spánek, chuť na sladké nebo ten pocit, když vás honí večer mlsná, může být způsobeno právě malým obsahem přátelských bakterií ve vašich střevech.

Na druhou stranu, když máte nekvalitní spánek, nebo je ho málo, tvoří se vám ve střevech spíše bakterie, které vám pěkně zamávají s náladou a chutěmi. Dobrý spánek vám naordinovat nemůžeme, ale dobré kvašené a fermentované produkty ano :-)

TAKOVÉ NAJDETE ZDE

Objednávky v období 23.12.2021 - 2.1.2022 budou postupně vyřizovány od 3.1.2022. Děkujeme