Co je to kolagen a může být vůbec rostlinný?

Co je to vůbec kolagen?

Kolagen je vláknitý a nerozpustný protein, který je klíčovou strukturální složkou kůže, kostí a pojivové tkáně (Martini, 2019). Kolagen je přítomen ve velkém množství v pojivové tkáni a poskytuje šlachám a vazům pevnost v tahu, a kůži pružnost. Často funguje ve spojení s dalšími důležitými proteiny, jako je keratin a elastin. S věkem tělo produkuje méně kolagenu a strukturální integrita kůže klesá, což vede k tvorbě vrásek a oslabení kloubní chrupavky.

Mezi hlavní výhody kolagenových doplňků patří:

  • Podporuje vývoj a údržbu pokožky, vlasů a nehtů.
  • Přispívá k normální funkci kostí
  • Přispívá k normální funkci chrupavek

Z čeho se skládá kolagen?

Kolagen se skládá z 19 aminokyselin, přičemž tři nejvíce převládající aminokyseliny jsou glycin (20 %), hydroxyprolin (12 %), prolin (13 %) a alanin.

Existují 3 typy kolagenu. První a nejhojnější forma kolagenu v lidském těle se jednoduše nazývá Typ 1 a je to tzv. hustý typ, který poskytuje strukturu několika tělesným komponentům. Další formou je kolagen typu 2, který je více elastický a mnohem pružnější. Kolagen typu 3 se váže zpět na kolagen typu 1. Typ 3 tvoří hlavní složku naší kůže a orgánů, jedná se o tzv. fibrilární kolagen.

Mezi zdroje kolagenu patří mořský a bovinní kolagen... ty nejsou vhodné pro vegany. Často se vyrábí včetně šupin, kosti, kůží a dalších části převážně z krav nebo ryb. 

A může být kolagen rostlinného původu?

Zkombinovali jsme proto náš fermentovaný hrachový proteinový izolát a za studena lisovaný konopný protein a také další veganské fermentované aminokyseliny; glycin, hydroxyprolin, prolin a alanin. Tím jsme zrcadlili aminokomplex mořského kolagenu s použitím pouze veganských ingrediencí. Bez přidaného cukru, bez umělých přísad, bez GMO, bez herbicidů a pesticidů, bez zakázaných látek, bez cukru. 

Proto se zrodil Vivo Life - „Plant Protein Collagen Builder“.

Nejlepší cesta k přirozené tvorbě kolagenu. To je další produkt od VIVO LIFE - collagen builder je velmi kvalitní směs nafermentovaných rostlinných proteinů a aminokyselin, které tvoří zrcadlový profil mořského kolagenu, jako je glycin, hydroxyprolin, prolin a alanin. Obsahuje až 240 mg kyseliny hyaluronové. Nejedná se o čistý kolagen, respektive externí zdroj (ten pochází vždy ze zvířat), ale je to rostlinná směs, která právě pomáhá v našem těle PŘIROZENĚ tvořit kolagen.

~ vědecky prokázáno, že účinně podporuje tvorbu kolagenu, který je nezbytný pro zdravou pokožku, vlasy a nehty

  • Obsahuje také:

    • 600 mg bambusového extraktu
    • 240 mg kyseliny hyaluronové
    • Prášek z kořene kurkumy
    • Cejlonská skořice (vanilková skořice)
    • Kakaový prášek (čokoládová máta)
    • Směs vitamínů a minerálů (vitamín C, zinek, měď, biotin)
    • 100% RI vitamín C – Podporuje tvorbu kostí a kolagenu.
    • 100% RI biotin – podpora pokožky a vlasů.
    • 100% RI měď – Podpora vlasů a pokožky, také údržba pojivové tkáně
    • 50% RI zinek – Podpora nehtů, chrání před oxidačním stresem.
    • Vše podpořeno směsí pohanky. 100 % vitamínu C pochází z extraktu z aceroly.

Kyselina hyaluronová

Silně dávkovaný, ultračistý zdroj kyseliny hyaluronové poskytující neuvěřitelných 240 mg v jedné dávce. Kyselina hyaluronová je přirozeně produkovaná gelovitá tekutina, která vyplňuje prostory ve vašem těle a působí jako tlumící činidlo. Jeho primární úlohou je vázat se s vodou k mazání oblastí, jako jsou vaše klouby a svaly. I když si ho naše tělo dokáže vyrobit autonomně, naše přirozená hladina s věkem klesá. Tato veganská kyselina hyaluronová se vyrábí pomocí kmenů bakterií. 

Bambusový extrakt

Jedna porce našeho veganského kolagenu poskytuje 600 mg bambusového extraktu (75 % přírodního oxidu křemičitého). Oxid křemičitý se často používá v pleťových a kosmetických produktech. Sedí uvnitř kolagenu a působí jako lepidlo, které poskytuje pevnost, pružnost a odolnost pojivovým tkáním (Araujo, 2016). Bylo prokázáno, že oxid křemičitý hraje důležitou roli při aktivaci hydroxylačních enzymů, které jsou důležité při tvorbě kolagenové sítě (Araujo, 2016). Byl také sledován z hlediska zdraví pokožky a vlasů. Vytváří vazby mezi molekulami bílkovin, které jsou zodpovědné za přirozenou schopnost pokožky zadržovat vodu, což je zásadní pro opravu a obnovu buněk (Vasave, 2019).

Země původu: Velká Británie  

HP banner collagen

 

Objednávky v období 23.12.2021 - 2.1.2022 budou postupně vyřizovány od 3.1.2022. Děkujeme