Aliance výživových poradců hodnotila Balíček RESTART !

Aliance výživových poradců hodnotila Balíček RESTART !

= šťávy vám prodlouží život :-)

.

Když jsme na akci FOOD 21 slyšeli fantastické a nadčasové názory na výživu, pana Ing. Ivana Macha a Jána Staše, rozhodli jsme se s nimi spojit a nechat naše šťávy a očistné programy prověřit. Podrobili jsme je proto dosavadní asi nejtěžší zkoušce, když jsme je zaslali přímo do Aliance výživových poradců v ČR (AVP ČR). Jak se k tomu postavili experti a znalci na slovo vzatí?

 .

.

Bc. Ján Staš to hodnotil následovně:

 Dr. Howell, průkopník v enzymech a enzymoterapii, tvrdí, že délka života je nepřímo úměrná délce vyčerpání enzymového potenciálu organizmu. (kniha Enzymová výživa, pozn. Black Kale)

Když vycházím z předpokladu, že příjmem živých enzymů v naší stravě šetříme vlastní enzymatickou výbavu, resp. ji zvyšujeme, což může z dlouhodobého hlediska fungovat jako prevence mnoha onemocnění. Těch jsou vaše šťávy plné = "šťávy vám v podstatě prodlouží život (pozn. Black Kale)"

Díky svému původu (BIO), šetrnému způsobu úpravy a přípravy (raw, tedy i odšťavňování při nízkých teplotách, které chrání před případnou oxidací přítomných vitamínů, minerálů, enzymů, fotochemikálií, atd.) a naprosté čerstvosti při konzumaci (bez konzervantů, stabilizačních látek).

 .

Zcela jistě lze program a jednotlivé šťávy tak doporučovat nejen v rámci detoxikačních programů, ale také k doplnění „běžného“ jídelníčku, k pravidelné či střídavé konzumaci.“

 .

Z hlediska:

a) zdravotně-preventivního:

Doplnění stravy o živé enzymy, antioxidanty, některé vitamíny a minerály a další látky rostlinného původu (fotochemikálie); dále z hlediska manažmentu soli, lepku ale i cukru v „běžném“ jídelníčku

 

b) zařazení do tzv. sportovní výživy:

Šťávy s vyšším podílem zeleninové složky a tedy i nižším GI jako vhodné před-tréninkové tekuté jídlo, resp. snídaně v případě dopoledního tréninku, čímž se zachová stabilní hladina cukru v krvi a mírný hlad podpoří fungování tzv. „tukového metabolismu“, tedy tvorbu a využití energie z tuků. Naopak, šťávy s vyšším podílem ovocné složky a vyšším obsahem jednoduchých cukrů můžou v případě náročného sportovního výkonu přispět k rychlejšímu doplnění glykogenových zásob a rychlejší regeneraci obecně.

c) zařazení do tzv. dětské výživy:

Zcela jistě k doplnění pitného režimu či jako zdravá svačina.

 

.

ZÁVĚREM

V čem spočívá (podle nás – Ján Staš, Ivan Mach; AVP) největší „přidaná hodnota“ výrobku z hlediska požadavků/očekávání spotřebitelů?

  • Skvělá chuť
  • Šťávy ve svém plném obsahu dobře zasytí, zejména díky obsahu přítomných živin, na které jsou mozková centra sytosti také velice citlivá.
  • Obsah živých enzymů, vitamínů, minerálů a dalších látek díky ekologickému pěstování a šetrné přípravě šťáv
  • Pohodlné a expresní dodání čerstvých šťáv každý den až domů hodnotím velice pozitivně, větně chladícího termoboxu, který udržuje šťávy čerstvé a v „kondici“. Zrovna tak balení veškerých šťáv v skleněných lahvích, které opět přispívají k jejich maximální „čistotě“ a čerstvosti.
  • Po senzorické stránce jsou šťávy bez jakýchkoliv povlaků či usazenin
  • Edukace zákazníků o využití, důvodech a přínosech půstového a detoxikačního programu či zařazením šťáv do běžného jídelníčku
  • Všeobecně jsou všechny šťávy chuťově velmi atraktivní. Některé, zejména „Stimul“ a „Lahoda“, mají vzhledem k vysokému obsahu ovocné složky výrazně sladší a koncentrovanou chuť, čímž vzniká prostor pro jejich případné naředění vodou a rozdělení do 2 porcí, či konzumaci během delší časové periody.

 

Jinak šťávám chuťově nelze absolutně nic vytknout. Chuť je přirozená a svěží, lepší konzument může rozlišit jednotlivé komponenty, které jsou, spolu s dalším kořením, výborně zkombinovány. Rovněž tak u jemných šťáv s přídavkem rostlinného mléka.

 .

Bc. Ján Staš
Aliance výživových poradců
V Praze, 4. 11. 2016 

Aktivní konzultant pro optimalizaci životosprávy včetně sportovního výkonu, zejména u atletů silově-vytrvalostního charakteru. Svoji profesní cestu započal absolvováním kurzu Nutris, kde od roku 2013 působí jako odborný garant pro vědeckou činnost a lektor. Současně s tím působí jako tajemník Aliance výživových poradců ČR a ve firmě Wellfi s.r.o. při podpoře prodeje a vývoji nové řady doplňků stravy.

.

PODZIMNÍ RESTART A OČISTNÉ PROGRAMY - ZDE

 

Další akce FOOD 21 se uskuteční 27.11.2016, bohužel tentokrát bez naší účasti - http://www.food21.cz/

Objednávky v období 23.12.2021 - 2.1.2022 budou postupně vyřizovány od 3.1.2022. Děkujeme