RESTAURACE otevřena Po-pá: 10-19:00 hod.
RAW CUKRÁRNA - raw dorty bez změny
ESHOP - bez změny
Děkujeme :-)
Kváskový chléb celozrnný, čerstvý z kvásku
Kód: 1013Související produkty
Detailní popis produktu
Kdo je celozrnka, která chléb připravuje a peče?
Rodinný obchod, ve kterém lisujeme olej z kvalitních surovin bez chemického zásahu, meleme čerstvé celozrnné mouky a ručně vločkujeme celé obilné zrno na vločky bez přidaných konzervantů. Lisujeme extra panenský olej ze semínek, které prodáváme na prodejně. Meleme celozrnnou mouku, ručně vločkujeme celozrnné vločky.
Kvásek nebo droždí? Proč?
- Pekařské droždí je tvořeno jedním druhem kvasinek, Saccharomyces cerevisiae. Na rozdíl od kvásku, v němž najdeme i na sto nejrůznějších mikroorganismů. Tvoří ho kvasinky a bakterie, které se přirozeně vyskytují na obalech zrna.
- Kvásek poskytuje oproti droždí mnohem rozmanitějších účinků. Obsahuje spoustu bakterií a kvasinek, díky nimž těsto kyne a mimo jiné získává i typickou nakyslou chuť. Mezi zástupce se řadí zejména bakterie mléčného kvašení lactobacillus. Kvásek je v podstatě směs mouky a vody, která pomocí těchto mikroorganismů přirozeně kvasí.
Konzumace kváskového chlebu nezvyšuje hladinu krevního cukru tolik, jako konzumace chlebu kypřeného droždím.
Vždy čerstvá kvásek a mouka !

-min.jpg)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.