RESTAURACE otevřeno: Po-pá: 10-20:30 hod., 
So: 11-20:30 hod., 
Ne: 11-15:30 hod.
RAW CUKRÁRNA - raw dorty bez změny
ESHOP - bez změny

Děkujeme :-)

Kváskový chléb celozrnný, čerstvý z kvásku

Kód: 1013
79 Kč 69 Kč bez DPH
Každou středu po 11 hod.
Druh chleba
Frekvence

Kváskový - celozrnný žitno - špaldový chléb s otrubami

Vynikající čerstvě připravovaný chléb z domácí díly Celozrnka z Opavy podle tradiční receptury. Tento chléb je ručně dělaný z čerstvě namleté mouky. Místo droždí používají domácí vypěstovaný kvásek. Chléb obsahuje skvělé ingredience a žádné éčka nebo špatné ingredience. 

  • Čerstvě umletá mouka v den pečení
  • Poctivý domácí připravený čerstvý kvásek
  • ruční zpracování bez strojů
  • skvělé ingredience 
  • bez éček
  • bez konzervantů
  • pro Black Kale - VEGAN verze
Bělák: žito 40%, špalda 30%, žitná mouka chlebová 25% a špaldová mouka celozrnná 5%.
 
Cibulák: špalda 40%, špaldová mouka celozrnná 30% a žitná mouka chlebová 30%.

 

Závozy - středa, pátek = vyzvednutí po 11 hod. v den závozu

Objednávky přijímáme do 15 hod. - pondělí (vyzvednutí středa) a středa (vyzvednutí v pátek)

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kdo je celozrnka, která chléb připravuje a peče?

Rodinný obchod, ve kterém lisujeme olej z kvalitních surovin bez chemického zásahu, meleme čerstvé celozrnné mouky a ručně vločkujeme celé obilné zrno na vločky bez přidaných konzervantů. Lisujeme extra panenský olej ze semínek, které prodáváme na prodejně. Meleme celozrnnou mouku, ručně vločkujeme celozrnné vločky.

Celý článek o celozrnce a proč je kváskový chléb zdraví si můžete přečíst - ZDE

 
Kvásek nebo droždí? Proč?
 
  • Pekařské droždí je tvořeno jedním druhem kvasinek, Saccharomyces cerevisiae. Na rozdíl od kvásku, v němž najdeme i na sto nejrůznějších mikroorganismů. Tvoří ho kvasinky a bakterie, které se přirozeně vyskytují na obalech zrna.
  • Kvásek poskytuje oproti droždí mnohem rozmanitějších účinků. Obsahuje spoustu bakterií a kvasinek, díky nimž těsto kyne a mimo jiné získává i typickou nakyslou chuť. Mezi zástupce se řadí zejména bakterie mléčného kvašení lactobacillus. Kvásek je v podstatě směs mouky a vody, která pomocí těchto mikroorganismů přirozeně kvasí.
Konzumace kváskového chlebu nezvyšuje hladinu krevního cukru tolik, jako konzumace chlebu kypřeného droždím.
 
Vždy čerstvá kvásek a mouka !
 
Celozrnný čerstvý kváskový chléb Ostrava
Celozrnný čerstvý kváskový chléb Ostrava

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: