Info o výrobě Black Kale
VÝROBA RAW DEZERTŮ Black Kale
Raw dezert? To je jedinečná volba vždy, když vás začne honit mlsná, protože mlsat se dá i zdravě a nemusíte se bát žádných ústupků v chuti. Dezert je plný vitamínů, minerálu a živých enzymů – vaše tělo už při prvním soustu zajásá. Složení v kombinaci s poctivou ruční výrobou vždy zaručuje naprostou spokojenost.
Úprava
Všechny dezerty jsou raw / živé, což znamená, že při jejich výrobě se nepoužívá žádná tepelná úprava (nebo max do 42 C), konzervanty nebo cokoli, co by uměle prodlužovalo trvanlivost a znehodnocovalo složení a chuť. Tato metoda zpracování zaručuje, že dezerty jsou čerstvé a obsahují všechny živé enzymy, vitamíny, minerály a stopové prvky, které jsou blahodárné pro naše tělo. Jsou vyrobené ručně, s láskou a originální recepturou.
V čem jsou naše raw dezert výjimečné?
Dezerty neobsahují cukr, laktózu, lepek, vejce, sóju, GMO a konzervační látky. K doslazování používáme výhradně přírodní sladidla, jako jsou čerstvé nebo sušené ovoce, případně bio sirup z divokého agáve. Díky tomu jsou dezerty vhodné i pro diabetiky. Všechny dezerty jsou veganské.
Zakládáme si na tom, aby co nejvíce surovin bylo v bio kvalitě a sušené produkty, které používáme (např. ovoce) byly nesiřené = bez oxidu siřičitého (E220), který může způsobovat bolest žaludku, hlavy, nevolnost a problémy astmatického typu.
Všechna semínka a oříšky byla aktivovaná (namáčená a vysoušená), čímž dojde k odstranění inhibitorů. Docílíme tím aktivace/vzniku životadárných enzymů a lepší stravitelnosti oříšků a semínek pro organismus.
Skladování a trvanlivost: Skladujte v chladu a spotřebujete do 4 dní. V případě skladování v mrazu je trvanlivost několik měsíců.
VÝROBA ČERSTVÝCH BIO ŠŤÁV Black Kale
1. Co to jsou šťávy lisované za studena bez ošetření?
Lisování za studena je desítky let starý způsob získávání šťávy z rostlin bez porušení jejich enzymů, nebo poškození živin vysokou teplotou nebo kyslíkem. Náš hydraulický list již při prvním panenském lisování produkuje živou šťávu, která zůstává skvělá po dobu 72 hodin při zachování všech vitaminů, minerálů a enzymů. Naše technologie listování vychází z poznatků Dr. Normana Walkera, který v New Yorku v roce 1910 založil laboratoř pro výzkum výživy – NORWALK. Od té doby přispíval svými poznatky k prodloužení aktivního života, kde jeho největším příspěvkem byl objev léčebné hodnoty ovocných a zeleninových šťáv, bylo to v roce 1930. Dr. Norman Walker vyléčit tisíce lidí pomocí čerstvých zeleninových šťáv i "nevyléčitelné" nemoci a ve světě je známý též, jako "The Juiceman".
Naopak běžnější formou je odstředivé odšťavňování, kde za pomocí kovového nože, který se točí vysokou rychlostí, dochází k oddělování šťávy od pevného podílu ovoce a zeleniny. Vysoká rychlost způsobuje zahřívání a dochází k vysoké oxidaci. Proto je tato forma méně vhodná pro zachování vitaminů, minerálů a enzymů než lisování za studena.
Lisování za studena používá většina společností, která se zabývá výrobou a distribucí 100% šťáv, nektarů, ovocných nápojů a moštů. Avšak díky technologií jako je pasterizace (tepelná úprava pro prodloužení trvanlivosti), přidávání konzervantů, různý sladidel a jiných netransparentních složek, jsou tímto nápoje znehodnoceny a tělu spíše škodí, než prospívají.
.2. Co je to pasterizace a co to znamená, když řekneme, že jsou naše nápoje nebo produkty raw či nepasterované?
Pasterovaná šťáva nebo ošetřené produkty se zahřívájí na vysokou teplotu vyšší než 42 C po krátkou dobu, aby se prodloužila její trvanlivost a je také cenově výhodnější. Teplotu 42 C si můžeme snadno zapamatovat, protože tím končí ryska lékařského teploměru. A není tomu náhodou. Teplota nad 42 C totiž i v jídle zabíjí vše živé, výživné a tělu prospěšné látky. Bohužel většina šťáv nebo zdraví prospěšných produktů v České republice jsou tímto způsobem ošetřené a díky tomu jsou produkty “mrtvé“, protože jsou zničené životně důležité složky.
3. Co je to paskalizace? Jsou naše šťávy takto ošetřené?
Paskalizace, známá pod značkou HPP (High Pressure Processing), je alternativa pasterizace. Místo vysokých teplot je v procesu používán tlak na zastavení patogenů. Během procesu HPP je plastová láhev s juicem ponořena do vody a ošetřena extrémním tlakem na krátkou dobu, což prodlouží trvanlivost alespoň na 4 týdny. Stejně jako pasterizace je to způsob manipulace s přirozenou životností šťávy a to my neděláme. Našim cílem je trvanlivost uměle neprodlužovat a proto nejsou naše šťávy nebo raw produkty ošetřená žádným způsobem.
4. Proč BIO?
Ekologické produkty jsou základním kamenem našeho myšlení a podnikání. Konvenčně pěstované a geneticky modifikované produkty jsou toxické. My používáme výhradně produkty, které se pěstují bez použití chemických hnojiv, pesticidů a herbicidů, abychom získávali šťávu, která je přirozeně vynikající. Naši dodavatelé jsou certifikovaní BIO farmáři, kteří nám svou certifikací garantují jedinečnou kvalitu a naprostou nezávadnost. Více informací ZDE.
5. Jak dlouho raw nápoje vydrží a je nutné je skladovat v ledničce?
Naše juice jsou živé a nemají uměle prodlouženou trvanlivost. To znamená, že musí být uloženy v chladu a důrazně doporučujeme je vypít co nejdříve. Naše šťávy mají trvanlivost 72 hodin - 5 dnů. Zkontrolujte datum, které je uvedené na láhvi a spotřebujte nejlépe do konce uvedeného dne.
6. Odpovídá cena čerstvě lisovaných šťáv její kvalitě?
Štávy, které vyrábíme jsou výhradně BIO, pocházející od malých certifikovaných výrobců, kteří nastavují spravedlivé ceny za jejich zboží. Náš specializovaný tým pracuje na přípravě organické šťávy na denní bázi pomocí technologie panenského listování, která vychází z poznatků Dr. Normana Walkera. Množství BIO ovoce a BIO zeleniny, které je vylisované pro jednu 500 ml láhev se přibližuje k 1,5 kg ! Tyto organické nápoje jsou dále uchovávány ve skleněných láhvích, které na rozdíl od láhví plastových nevylučují škodlivé látky. Navíc nikdy uměle neprodlužujeme trvanlivost pasterizací nebo paskalizací, což může ovlivnit biologickou informaci výrobku. S každou objednávkou na vás také čeká podrobný návod, jak se na program připravit, jak se chovat během a po programu. Návod dále obsahuje: účinné rady pro lepší ráno a dobré zdraví, seznam jídel, které jsou pro naše tělo vhodné a kterých bychom se měli vyvarovat, ukázkový jídelníček, recepty, jak pečovat o zažívací soustavu a informace o pohybu. V podstatě se jedná o takový malý eBook zdravého životního stylu. Spolu s tím můžete také kontaktovat náš tým sestavený z expertů, který je tady pro vás, aby vám poskytl dostatek informací a pomocnou ruku. V poslední řadě zajišťujeme dopravu ve speciálních termoboxech s chladícími vklady tak, abychom zabezpečili správnou přepravu a nedošlo k nezhodnocení.
7. Jaké jsou úplné výhody skleněné láhve?
Sklo je maximálně bezpečné, protože je vyrobeno z přírodních látek, tudíž nevylučuje žádné škodlivé látky. Naopak zabraňuje pronikání škodlivin z okolí do obsahu. Je vysoce odolné proti teplotním změnám a uchovává základní parametry nápoje jako je chuť, vůně a vitamíny. Skleněné láhve vám zaručují kvalitu uchovávání nápoje, zdravotní nezávadnost a šetrnost k životnímu prostředí. Náš dodavatel skleněných láhví je členem komunity Friends of Glass.
8. Proč bych měl/a recyklovat?
Význam recyklace skla je důležitý z hlediska ekologického, energetického i technického. Pomáháme snižovat výrobní náklady na další láhev, šetříme neobnovitelné přírodní zdroje (písek, dolomit, vápenec, živec, atd.), což také znamená méně zásahů do přírody, snižujeme emise CO2 a v neposlední řadě nevyvoláváme potřebu nových skládek.