Přihlášení
V případě, že ještě nemáte účet, registrujte se!
0
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!

Domácí jablečný štrůdl pečený z našeho těsta ze špaldové mouky, plněný jablkami, rozinkami a aktivovanými vlašskými ořechy pro lepší trávení. Sypeme třtinovým, nebo kokosovým cukrem, kromě toho je štrudl bez cukru, slazený pouze datlemi nebo pár lžiček sirupu raw bio divokého agáve. 

Používáme kvalitní BIO potraviny
Milujeme svou práci
Doručíme čersvé po celé ČR a SK do 24 hod. od vyrobení
Vyzdvihujeme benefity rostlinné stravy

Složení Domácí jablečný štrůdl

Jablko

Jablka jsou symbolem mládí a přirozené krásy. Jablečná šťáva je báječný pomocník při trávení, protože kyseliny ve šťávě obsažené regulují kyselost žaludku a trávicí enzymy napomáhají trávení a normalizují střevní mikroflóru. Obzvlášť bohatá na živiny je jejich slupka, proto je odšťavňujeme neloupaná. Mohou pomoci i diabetikům, protože regulují hladinu cukru v krvi. Intenzivní pohyb vytváří oxidační stres v těle. Jablka obsahují řadu životních dávek antioxidantů, vitaminy a minerální látky, nejvíce zejména beta-karoten, kyselina listová, vitamin C, vápník, chloru, hořčíku, fosforu, draslíku a síry. Jablečná šťáva se snaží neutralizovat škodlivé oxidanty, doplnit vitamíny / minerály a zvrátit svalovou únavu a ztuhlost.

Skořice

Skořice-kůra tropických stromů se jako léčivo a aromatická přísada používala již ve starém Egyptě. Má výrazné baktericidní účinky, brání rozvoji houbových chorob a kvasinkových infekci. Doporučuje se také diabetikům, neboť má pozitivní vliv na hladinu krevního cukru. Také povzbuzuje tzv. hormon štěstí. Skořice nápoj nejen jemné ochutí, ale také vás příjemně naladí. Za nejkvalitnější skořici je považována ceylonská, která pochází ze Srí Lanky a tu také používáme.

Datle

Jsou ideálním přírodním sladidlem a mohou být použity ve všech receptech. Díky vysokému obsahu přírodního cukru, patří mezi plody nejbohatší na energii a jsou často doporučovány jako svačina před, během, nebo po cvičení pro jejich rychlou vstřebatelnost. Kromě toho datle podporují kvalitní spánek, protože obsahují aminokyseliny tryptofan, který podporuje tvorbu spánkového hormonu melatoninu.

Vlašské ořechy (aktivované) (* alergen)

Vlašský ořech patří i s jinými olejnatými ořechy k jedním z nejkoncentrovanějších rostlinných zdrojů živin. Společně s para ořechy má nejvyšší obsah kalorií, tuky představují až tři pětiny hmotnosti ořechu (62 %) a Tvoří je zejména nenasycené mastné kyseliny s převahou polynenasycených mastných kyselin a lecitinu. Vlašské ořechy mají až 14 % vysoce kvalitních proteinů, což je více než arašídy a přibližně tolik co mandle. Vlašské ořechy jsou dobrým zdrojem vitaminu B1, B2, B3 (niacinu) a B6. Vitamin B1 neboli thiamin je potřebný pro funkci srdce a pro rovnováhu nervové soustavy. Tyto ořechy obsahují 2,7 mg zinku na 100 g, tedy mnohem více než ryby či kterékoliv maso s výjimkou jater. Dále obsahují velké množství železa, hořčíků a vápníku.

Bio rozinky

Patří mezi fantastický zdroj energie pro náš organismus a velmi rozinky doporučuje zařadit v rámci sportu. Je to potravina s nejvyšším množstvím polyfenolů, které mají značný antioxidační potenciál. Ve srovnání s čerstvým ovocem je tato surovina mnohem bohatším zdrojem minerálních látek, stopových prvků a některých vitamínů.

Bio divoké agáve - sirup

Sirup z agáve je přírodní sladidlo, jedná se o sladkou šťávu z kaktusu, která vytéká z listů po naříznutí. Je velmi populární jako alternativní sladidlo v raw a vegan kuchyni. Má velmi specifickou chuť a výraznou sladivost s velkým obsahem fruktózy a nízkým glykemickým indexem.

Hrachový protein

Hrachový protein ze žlutého hrachu obsahuje velmi vysoké množství BCAA aminokyselin (čili s rozvětveným řetězcem), mezi něž patří valin, leucin a izoleucin. Na rozdíl od ostatních aminokyselin, které jsou metabolizovány v játrech, jsou zpracovávány přímo ve svalech a podílí se tak významně na stavbě svalové tkáně. Hrachový protein je proto ideální potravinou pro vegany a vegetariány, protože BCAA aminokyseliny jsou obsaženy hlavně v mase. Z rostlinných zdrojů v dýňovém semínku, kešu oříšcích, pohance a hnědé rýži. Ostatní luštěniny obsahují poměrně malé množství BCAA.

Špaldová mouka (1) (* alergen)

Proč si vybrat nás?
Používáme kvalitní BIO potraviny
Doručíme čersvé po celé ČR a SK do 24 hod. od vyrobení
Milujeme svou práci
Vyzdvihujeme benefity rostlinné stravy
Kontakt
+420 778 713 668

Black Kale s.r.o.
Za Humny 227
Hněvošice, 747 35