RESTAURACE otevřeno: Po-pá: 10-20:30 hod., 
So: 11-20:30 hod., 
Ne: 11-15:30 hod.
RAW CUKRÁRNA - raw dorty bez změny
ESHOP - bez změny

Děkujeme :-)

Bio RAW KAKAOVÁ HMOTA (250g)

Kód: 1416
199 Kč 173 Kč bez DPH
Skladem (5 ks)
Můžeme doručit do:
3.8.2021

Naše 100% kakaová hmota se získává z nepražených kakaových bobů Criollo pěstovaných v podmínkách ekologického zemědělství v Peru. Vhodná na pečení a přípravu pokrmů nebo dezertů či čokoládových polev. Používáme velmi často k přípravě našich raw a vegan dezertů.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kakao jako takové obsahuje látku theobromine, což je látka, která se vyskytuje v kakaovém bobu, a má velmi podobné benefity a stimulační účinky, jako kofein. Stimulace ve srovnání s kofeinem je asi 25%. Přispívá k dobrému fungování cév a podporuje nervový systém. Výroba naší kakaové hmoty probíhá za nízké teploty = RAW, a tím si hmota uchovává nejen skvělé chuťové vlastnosti, ale i významné nutriční prvky včetně aktivních enzymů a spoustě benefitů pro náš organismus. 

Kofein je vzpruhou pro unavený organismus. Stahuje cévy a rozproudí krev. Zvýší krevní tlak a přichystá tělo k práci. Konzumací čokolády či kakaa sice také oddálíme únavu, ale náš organismus není stažený a napjatý k činnosti. Naopak je uvolněný, jelikož theobromin má vliv na relaxaci cév a svalů. Je sice povzbuzující, vzhledem k zabránění únavě, ale zároveň uklidňující látkou.

Kakaová hmota je základní surovinou pro výrobu čokolády. Bývá také označována jako 100 % čokoláda a ocení ji všichni, kdo preferují přírodní nezpracované potraviny. Avšak můžeme ji použít i v kuchyni při přípravě cukrovinek.

SLOŽENÍ

BIO kakaová hmota, kousky 

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE

   ve 100 g výrobku
Energetická hodnota 2705 kJ / 646 kcal
Tuky 55,6 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 36,2 g
Sacharidy 25,2 g
- z toho cukry <0,7 g
Vláknina 15 g
Bílkoviny 13,7 g
Sůl 0,15 g

 

POUŽITÍ

Kakaová hmota slouží jako základní surovina pro výrobu čokolády. Můžete ji jíst jen tak nebo přidat do pokrmů, které máte rádi. Vhodná je do müsli, jogurtu, na pečení i vaření.

OSTATNÍ INFORMACE

Skladujte v suchu při relativní vlhkosti do 60 % v uzavřeném obalu. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Země původu: Peru

 Testováno na: vlhkost, mikroby ecoli, aflatoxiny, baterie, plísně, kvasinky

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: