Bezlepkové lívance s lískooříškovým krémem s hořkou čokoládou AZTECMAN

Víkendová snídaně může být speciální, jiná než během pracovního týdne. Taky to tak máte? Někdy nemám potřebu a jedu si ve své koleji a připravím si snídani, tak jak jsem zvyklá a většinou jí po nějakou dobu neměním. Někdy se probudím a mám hned ráno chuť jít do kuchyně a připravit pro rodinu nějakou dobrotu a užít si společný začátek dne. V tuhle chvíli jsou lívance jasná volba. Bezlepkové lívance si můžete připravit doma podle receptu nebo pokud se vám nechce do kuchyně, tak si zajděte k nám do restaurace, kde tyto lívance máme v nabídce a připravujeme je s lískooříškovou nutelou, kterou si sami připravujeme.

 

Na přípravu těsta budeme potřebovat:

recept je na 5 porcí

  • 250 g bezlepkových ovesných vloček                    
  • 50 g kokosového mléka + 400 ml vody                 
  • 100 g banánu                                                  
  • ½ lžičky skořice                                               
  • lžička prášku do pečiva                                
  • lžička jablečného octa                                  
  • špetka himalájské soli   
  • kokosový olej na smažení                                           

 

 

Postup:

Do mixéru dáme bezlepkové ovesné vločky, kokosové mléko, vodu, banán, jablečný ocet, prášek do pečiva, dochutíme skořicí a himalájskou solí. Směs rozmixujeme na hladké těsto. Rozehřejeme lívancovou nebo klasickou pánev a lehce potřeme kokosovým olejem. Smažíme lívance při nízké teplotě z jedné strany a otočíme je, jakmile vrchní vrstva není tekutá a smažíme z druhé strany dozlatova. Připravené těsto můžeme uchovávat v lednici do druhého dne.

Hotové lívance namažeme lískooříškovým máslem s hořkou čokoládou AZTEC, dáme vrstvu banánů, které nakrájíme na kolečka a pokračujeme další vrstvou. Nakonec zasypeme lívance drcenými lískovými oříšky. Zasypeme skořicí, přelijeme čokoládovou polevou nebo agáve sirupem či čekankovým sirupem.

Já lískové oříšky naprosto miluji, ale můj muž má na ně silnou alergii, proto pro něho volím jako hypoalergení variantu kokosovou karamelovou pomazánku v bio kvalitě – Caramelade od firmy Wild&Coco, která je jeho oblíbená. Mají v nabídce vice druhů a nyní je najdete i na našem eshopu nebo zakoupíte u nás v restauraci. 

Dobrou chuť a krásný víkend.

Jestli máte otázky ohledně tvoření raw a veganských dezertů můžete mi napsat na andrea.bitomska@blackkale.cz

Velice ráda poradím. 


Andrea Škubalová - Black Kale

 

Objednávky v období 23.12.2021 - 2.1.2022 budou postupně vyřizovány od 3.1.2022. Děkujeme